Top 25 cele mai importante modele lansate în 2012
27 Decembrie 2012, 13:34
Continuăm astăzi seria de totalizări ale anului 2012, cu doar câteva zile înainte de încheierea lui.
Astăzi aruncăm o privire asupra celor mai importante modele lansate în 2012 şi alegem la discreţia noastră 25 cele
mai importante dintre ele. Le listăm în ordine alfabetică, pentru a nu le discrimina între ele.
Audi A3

Lansat oficial în martie la Salonul Auto de la Geneva, noul Audi A3 a fost primul model al mărcii construit pe noua platformă modulară MQB a grupului Volkswagen.
Designul noii generaţii a devenit mai sportiv şi mai şic, silueta a păstrat caracteristicile esenţiale, dar a devenit şi mai atletică. Modelul este unul deosebit de important pentru vânzările europene Audi, unde segmentul
compact e la mare căutare
întotdeauna.

Citiţi despre Audi A3:
Geneva LIVE: Noul Audi A3
Premieră: Audi A3 Sportback
BMW Seria 3

Seria 3 este însăşi esenţa brand-ului BMW - asta o spun chiar creatorii săi. Prin urmare, noua generaţie Seria 3 e beneficiat de eforturi maxime pentru a se crea un produs ingineresc
desăvârşit şi modern. Deşi primele imagini au fost dezvăluite la sfârşitul anului 2011, Seria 3 a ajuns pe piaţă abia în primele luni ale lui 2012. Modelul aduce şi o nouă faţă a BMW-ului, cu faruri care sunt conectate vizual cu calandrul dublu.
Chevrolet Trax

Noul SUV compact al celor de la Chevroelt a fost lansat în toamnă la Salonul Auto de la Paris, iar primele exemplare ale acestuia abia ajung în showroom-urile europene.

Miza e mare. Trax ţinteşte spre segmentul SUV-urilor ultra-compacte, aflat într-o creştere puternică şi vine şi cu un argument greu de neglijat: preţ foarte accesibil. În curând acesta va ajunge şi în showroom-ul din Chişinău.

Citiţi despre Chevrolet Trax:
Premieră în Paris: Trax, noul SUV compact Chevrolet
Premieră la Paris: Chevrolet Trax
Dacia Logan

Anul 2012 a adus, în sfârşit, şi cea de-a doua generaţie a lui Dacia Logan - un model care a devenit extrem de popular şi în ţara noastră.

Noul Logan vine cu un design mult mai matur şi elevat, dar beneficiază şi de un substrat tehnic mai modern, în timp ce preţul a rămas în jurul aceloraşi valori.
Dacia Sandero

Designul lui Sandero şi cel al lui Logan se aseamănă ca două picături de apă, şi asta pentru că producătorul şi-a dorit să eficientizeze la maxim costurile de dezvoltare şi producţie. Totuşi, Sandero e un model plăcut ca aspect şi beneficiază de acelaşi substrat tehnic modernizat menţionat mai sus, în cazul lui Logan.

Citiţi despre Dacia Sandero:
Premiere Dacia la pachet în Paris: noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway
Premieră: noile Dacia Logan şi Sandero
Ford B-MAX

Un concept nou de construcţie, fără montanţi centrali, îl distinge pe B-MAX din mulţimea de van-uri compacte. Acest nou concept se dovedeşte a fi
practic pentru accesul în habitaclu, dar şi sigur în protejarea ocupanţilor, după cum au demonstrat recentele teste EuroNCAP. Modelul a prins foarte bine la publicul european, întrucât vânzările se dovedesc a fi foarte încurajatoare pentru începutul carierei.
Honda CR-V

Noua generaţie Honda CR-V, în versiune europeană, a venit la Salonul Auto de la Geneva în formă de concept, pentru ca în toamna acestui an să ajungă şi în versiune de serie în showroom-urile europene.

Modelul nu a ales să facă revoluţie,
ci o evoluţie de calitate a excelenţei,
păstrând silueta şi principalele
caracteristici, care l-au făcut
popular în ipostazele generaţiilor
anterioare.

Citiţi despre Honda CR-V:
Test drive Honda CR-V
Noua Honda CR-V a fost dezvăluită la Chişinău
Noua Honda CR-V costă de la
22,360 euro în Moldova

MODELE DE SUCCES: Honda CR-V
Hyundai i30

E un alt model, primele imagini ale căruia au fost dezvăluite încă în toamna anului trecut, dar care a ajuns în showroom-uri abia în 2012. Între timp, familia i30 s-a îmbogăţit cu noi
membri - i30 Wagon şi i30 în caroserie cu 3 uşi. Modelul a reuşit deja să prindă buine la public în Europa, înregistrând vânzări frumoase şi ajungând în finala râvnitului concurs Car of the Year.
Jaguar F-TYPE

F-TYPE se vrea a fi continuatul moral al legendarului E-TYPE. Noul F-TYPE se vrea a fi întruchiparea esenţei moderne a mărcii Jaguar, purtătorul
caracterului de sportivitate pură absolută, condimentată cu senzaţii de condus exaltante.

E un model extrem de important pentru Jaguar şi pentru spiritul britanic.
Kia cee'd

Cel mai de succes hatchback al mărcii Kia pe piaţa europeană a ajuns la cea de-a doua generaţie. Primele imagini au fost dezvăluite în luna ianuarie,
debutul oficial a avut loc în martie la Salonul Auto de la Geneva, iar în vară primele exemplare au şi ajuns în showroom-uri. Noua cee'd s-a maturizat, a devenit mai confortabilă, mai manevrabilă şi mai silenţiosă.
Land Rover Range Rover

Cel mai luxos SUV existent pe piaţă - asta ar fi cea mai corectă caracteristică succintă a acestui model. Range Rover e nava amiral
a mărcii britanice, în care şoferul are o poziţie de adevărat căpitan, răsfăţat în lux suprem.

Noua generaţie este într-atât de tehnologizată şi perfecţionată, încât a
reuşit să dea jos tocmai 420 kg din masa sa totală!

Citiţi despre Land Rover Range Rover:
Premieră: noua generaţie Land Rover Range Rover
Mercedes-Benz A-Class

Noua generaţie a celui mai compact model Mercedes-Benz a fascinat publicul prin îndăzneala de a-şi prelua o nouă identitate, mult mai sportivă şi
mai dinamică decât predecesoarea sa. A-Class a cucerit publicul european din primele luni de la lansare, astfel încât astăzi acesta a devenit unul din modelele Mercedes-Benz cele mai bine vândute în Europa.
Mitsubishi Outlander

Un model deosebit de important pentru Mitsubishi. Generaţia anterioară a reuşit să devină extrem de populară pe piaţa noastră, iar noul model vine cu o serie de adaptări specifice pieţei
şi condiţiilor de exploatare din aceste regiuni, fapt care îl face şi mai interesant pentru ţara noastră. Noul Outlander este mai confortabil, mai silenţios şi are şi materiale mult mai plăcute şi calitative la interior.
Opel Adam

E cea mai originală şi mai fermecătoare lansare a celor de la Opel din ultima perioadă. Adam e un model de mare miză pentru marca
germană, întrucât a preluat chiar numele fondatorului mărcii, Adam Opel. Modelul vrea să cucerească publicul cu spirit tânăr, care caută o maşină care să le poată pune în valoare individualitatea şi originalitatea caracterului lor.
Opel Mokka

Un alt model la fel de important pentru Opel ca şi Adam, cu care marca germană îşi face debutul în segmentul SUV-urilor ultra-compacte. Cu un preţ accesibil şi posibilitatea combinării tracţiunii integrale cu motoare eficiente, Mokka are toate şansele să devină un succes major de piaţă, iar primele luni de carieră au şi strâns deja zeci de mii de comenzi.
Peugeot 208

În mod tradiţional, francezii ştiu să facă maşini compacte excelente. Noul Peugeot 208 nu este o excepţie, ba
chiar reuşeşte să înglobeze un design mult mai maturizat şi elegant, cu iz de şic francez. Noul model se vinde deja foarte bine în Europa fiind, în acest moment, cel mai bine vândut model al celor de la Peugeot.
Peugeot 301

Noul model francez a fost deja poreclit "sedanul pentru drumuri rele". Nu e o poreclă ruşinoasă însă, pentru că producătorul francez exact asta şi-a dorit să facă din 301 - un sedan atrăgător, extrem de adaptat pentru condiţiile dificile de exploatare de pe întregul glob. Şi se pare că i-a reuşit!

Citiţi despre Peugeot 301:
Sedanul pentru drumuri rele: Peugeot 301
Premieră: Peugeot 301
Renault Clio

Ei, ce spuneam noi mai sus? Francezii ştiu să facă maşini compacte excelente! Iar acum s-au învăţat să le facă şi frumoase!
Clio aduce o nouă identitate mărcii Renault, care a fost deja trasă la indigo şi pe alte modele. Potenţialul de vânzări este enorm, iar startul carierei pare a fi unul extrem de bun!
Skoda Octavia

Octavia este esenţa mărcii Skoda, cea care asigura cea mai mare parte a vânzărilor până acum. Modelele precedente s-au bucurat de o popularitate excelentă, inclusiv în Moldova, iar noul model vine cu un design expresiv şi cu mult mai mult spaţiu interior.
Citiţi despre Skoda Octavia:
Premieră: noua generaţie Skoda Octavia
Skoda Rapid

Un nou model în gama Skoda, poziţionat între Octavia şi Fabia, care se vrea a fi mai accesibil şi mai practic pentru cei care bun accent mare pe buget, atunci când caută o maşină nouă. Maşina se dovedeşte a fi, însă, şi foarte plăcută! Am simţit-o pe propria piele, la primul test drive Skoda Rapid din Cehia!
Toyota Auris

Noua generaţie a hatchback-ului compact japonez şi-a făcut debutul recent, iar primele exemplare abia ajung în showroom-uri. Auris a dat startul unei noi linii de design pentru Toyota - mai expresive, mai dinamice şi mai proeminente. E interesant şi faptul că modelul va pune un accent egal pe motorizările diesel, pe benzină şi hibride, vrând să vândă exact 1/3 din total pentru fiecare tip.

Citiţi despre Toyota Auris:
Premieră: noua generaţie Toyota Auris
Toyota RAV4

Noua generaţie a modelului care a inventat segmentul SUV-urilor compacte abia a fost dezvăluită şi va ajunge în showroom-uri abia anul viitor. Designul acestuia respectă noua identitate Toyota, iar caracteristicile practice au fost păstrate în totalitate. Noul RAV4 are toate şansele să înscrie o nouă pagină de succes în istoria Toyota!

Citiţi despre Toyota RAV4:
În detaliu: versiunea europeană a noii Toyota RAV4
Primele imagini cu noua Toyota RAV4!
Toyota GT86

Pasiunea a revenit! - ne-a spus Toyota odată cu lansarea noului GT86. Şi noi ne-am convins ulterior că noul coupe accesibil cu tracţiune spate al japonezilor e de departe una din cele mai plăcute maşini lansare în ultimi ani!

Citiţi despre Toyota GT86:
Test drive Toyota GT86
Volkswagen Golf

Noul Golf s-a inspirat din tot ce a fost mai bun în cele 6 generaţii anterioare, astfel încât a devenit cel mai bun Golf
creat vreodată. Logic, nu? Modelul e construit pe noua platformă modulară a grupului VW şi vine cu motoare moderne şi eficiente, dar şi cu un design sobru, clasic, fără excese.
Volvo V40

Noul V40 şi-a construit o nouă identitate, undeva la hotarul între hatchback-uri şi break-uri. Reţeta a cucerit publicul rapid, iar ingineria excelentă a maşinii o completează cu
senzaţii demne de un model premium scandinav.

Citiţi despre Volvo V40:
Volvo V40, dezvăluit oficial
Primele imagini ale noului Volvo V40
Noul Volvo V40 va fi lansat la Geneva

PiataAuto.mdIlie Toma
7
4,068
COMENTARII (9)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Decembrie 2012 - 16:44
Majoritatea se vor bukura de o mare popularitate...
2
1
GRED
Chişinău
la 27 Decembrie 2012 - 23:16
VB1> Intuesc si cine se va vindecel mai bine. Dacia Logan si Kia ... asta ca si numar de vanzari .. Ca la bani investiti ... nu se compara Audi sau BMW seria 3 cu un pretz triplu fata de Dacia sau Kia
0
1
GRED
Chişinău
la 27 Decembrie 2012 - 23:22
Din lista de mai sus cam toate sunt p-u "NAROD" ... GT86 insa nu face parte din ele - e mai speciala ... sa nu sa se supere iubitorii de AUDI si BMW ... :)
0
1
GIGI
Chişinău
la 28 Decembrie 2012 - 04:24
as vrea sa fiu si eu un simplu ,,narod,, cu range rover :D
0
1
Igor
Chişinău
la 29 Decembrie 2012 - 00:12
Gunoi
Gunoi
Gunoi
.............
Opel Adam
Opel Mokka
Gunoi
Gunoi
............
2
0
GRED
Chişinău
la 29 Decembrie 2012 - 06:48
Da Igor toate-s gunoi ... in afara de faptul ca-ti spargi capu de plasticul din Opel .. oricare ar fi el ... si cat de fiabila nu ar fi ea..
0
1
Mihail
Chişinău
la 29 Decembrie 2012 - 13:57
Igor ia uite mai atent ca opelu a prins deja rugina in pozele de pe PA :)
tre sa fiii ori bat ori tormoz cu totul ca sa scrii asa ceva :))
0
1
Mihail
Chişinău
la 29 Decembrie 2012 - 13:58
eu sunt deacord cu VB_1One is modelele care vor avea si cele mai mari cote de piata..
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 30 Decembrie 2012 - 00:40
GRED: care is mai ieftine acelea si se vor kumpara mai bine :-)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!