Top 7 cele mai importante evenimente din lumea auto a Moldovei în 2012
24 Decembrie 2012, 12:05
Ultimele zile ale anului 2012 se arată în calendar, iar noi tragem linii de sumare a ceea ce a însemnat pentru lumea auto din Moldova acest an.
A fost un an greu, în care vânzările de maşini noi şi la mâna a doua au stagnat şi chiar s-au redus, dar, totuşi, au existat şi realizări admirabile.
Un nou showroom Mercedes-Benz

Vom începe cu lucrurile excelente, exemplare chiar. Distribuitorul Mercedes-Benz în Moldova, compania „Grand Premium”, a inaugurat cel de-al doilea showroom al mărcii în Chişinău, pe str. Calea Orheiului, 36. Noul showroom e unul de-a dreptul grandios, fiind realizat în conformitate cu standardele viitoare ale mărcii germane, fiind cel mai mare şi mai modern din Sud-Estul Europei şi aflându-se printre cele mai mari şi mai moderne showroom-uri Mercedes-Benz din întregul continent european!
Un nou showroom BMW

Luna decembrie a adus un eveniment major şi pentru fanii BMW din Moldova. Compania „Autospace”, distribuitor general BMW în Moldova, a inaugurat
noul showroom extins şi modernizat BMW, realizat de asemenea conform standardelor viitoare ale mărcii germane, care vor intra în vigoare abia în 2015. Până şi Vice-Preşedintele BMW Group, prezent la evenimentul
de inaugurare, a recunoscut: noul showroom BMW din Chişinău este cel mai modern şi mai somptuos din Europa de Est şi de asemenea, unul din primele showroom-uri europene care se conformează viitoarelor standarde ale mărcii!
Lansarea brand-ului
MINI în Moldova


Luna decembrie a însemnat şi lansa-
rea oficială a brand-ului MINI în ţara
noastră, odată cu inaugurarea noului
showroom BMW. MINI înseamnă non-
conformism, excentricitate şi originali-
tate – iar toată această filosofie este exprimată cât se poate de bine în noul showroom MINI, alăturat showroom-ului BMW de pe strada Bucuriei. Acum fanii şi admiratorii MINI pot cunoaşte modelele mărcii şi filosofia acesteia îndeaproape, pot primi asistenţă la cel mai înalt nivel, iar modelele MINI vor beneficia de garanţie deplină şi service la standarde internaţionale.
Relansarea mărcii Peugeot în Moldova

Vara acestui an a însemnat o revenire pe piaţa autohtonă a mărcii franceze Peugeot, după o pauză de mai bine de un an. Vechiul distribuitor Peugeot şi-a închis uşile într-un mod ruşinos,
lăsând proprietarii Peugeot fără posibilitatea de a beneficia de un service autorizat autohton şi admiratorii fără posibilitatea achiziţionării oficiale a modelelor mărcii franceze. Totuşi, noul distribuitor Peugeot – compania „Auto Concord” – a depus un efort admirabil pentru a inaugura un nou showroom
Peugeot, într-o nouă locaţie, la standardele internaţionale ale mărcii. Mai mult ca atât, compania a inaugurat şi un service autorizat, care deserveşte toţi clienţii noi şi actuali ai mărcii Peugeot, indiferent de anul de fabricare a maşinii şi de locul în care a fost achiziţionat automobilul.
Primul test drive internaţional al unui model ce are loc în Moldova

Testele drive internaţionale sunt evenimente uzuale pentru lansarea oricărui model important, însă Moldova nu a fost aleasă ca şi locaţie niciodată până în acest an. Chevrolet Malibu a fost modelul care a fost dezvăluit jurnaliştilor auto din mai multe ţări europene anume în Moldova. Astfel, pe lângă faptul că presa auto internaţională a avut posibilitatea de a cunoaşte noul model Chevrolet, testul drive a fost şi o ocazie pentru jurnalişti de a vizita şi cunoaşte ţara noastră.
Lansarea V1 Challenge şi revigorarea sporturilor cu motor

Anul 2012 a fost şi anul în care s-a lansat un nou sport auto în Moldova – V1 Challenge. Deşi acesta a fost pe alocuri criticat pentru caracterul exclusivist, creat de către şi pentru sponsori, V1 Challenge a avut parte şi de un ecou bun în rândul publicului.
Marele merit al lui V1 Challenge este reuşirea aducerii unei bune doze de show în competiţii, doză care lipseşte adeseori altor tipuri de sporturi autohtone şi care constituie un element-cheie în atragerea publicului spectator. Pe de altă parte, şi sporturi precum slalom-ul, karting-ul, autocross-ul, motocross-ul şi cross-ul offroad au cunoscut o revigorare
simţitoare în ultimul an, conglomerând un număr mai mare de spectatori şi aducând în scenă participanţi mai performanţi şi mai bine pregătiţi.
Îmbunătăţirea calităţii drumurilor din Moldova

Ar fi păcat să nu recunoaştem şi un fapt evident: pe parcursul ultimului an
în Moldova calitatea drumurilor continuă să se îmbunătăţească cu paşi rapizi, chiar dacă multe trasee naţionale şi locale se află încă în proces de reparaţie şi chiar dacă aceste reparaţii sunt, de cele mai multe ori, acoperite din credite externe. Deşi până la omniprezenţa europeană a drumurilor bune mai e mult de lucru, calitatea generală a drumurilor din Moldova se îmbunătăţeşte, iar maşinile
noastre au
parte de un
tratament mai
bun şi de
condiţii de
exploatare
mai demne.


PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
5
3,365
COMENTARII (4)
jaguar
Chişinău
la 24 Decembrie 2012 - 12:28
buna trecere in revista
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 24 Decembrie 2012 - 17:02
Reparatia drumurilor trebuia sa fie prima din stire. Din fericire chiar asa este desi mai este mult de munca, dar inceputul este promitator. Sa nu uitam de unde am plecat.
0
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Decembrie 2012 - 11:41
As considera cel mai mare eveniment, rapararea portiunilor de drum... Moldova nu a vazut asa ceva de ani buni kiar... :-)
1
1
Christoph
Cahul, Moldova
la 9 Ianuarie 2013 - 18:10
in privinta drumurilor toti se bucura, numai cei de la sud, mai putin ....
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!