Toyota Avalon, primul automobil în lume cu încărcare wireless pentru smartphone-uri
21 Decembrie 2012, 11:09
Disponibilă exclusiv pentru piaţa americană, Toyota Avalon ne-a convins că poate arăta foarte atrăgător, atunci când au fost prezentate primele imagini ale noii generaţii. Acum, însă, modelul japonez ne convinge şi de gândirea sa
inovatoare, demonstrând cele mai interesante tehnologii avansate, care se regăsesc la bord.

Una din cele mai curioase astfel de tehnologii e sistemul de încărcare Qi a smartphone-urilor, care dispun de o
astfel de funcţie sau de un accesoriu Qi. Smartphone-ul poate fi amplasat în locul de depozitare a obiectelor de pe consola centrală, iar încărcarea acestuia va fi activată automat, fără a fi nevoie de conectarea unui fir. La dorinţă, activarea automată poate fi deconectată. Conform oficialilor Toyota, în acest moment pe piaţă există 34 de modele de telefoane care
dispun de sistem încorporat Qi pentru încărcare prin inducţie, fără fir. Printre acestea se numără LG Google Nexus, HTC Windows Phone 8X, Nokia Lumia 920 şi desigur, ultima generaţie iPhone. Telefoanele precum Samsung Galaxy S III vor avea nevoei de un accesoriu suplimentar.

Un astfel de sistem este folosit pentru prima dată pe un automobil de serie. La bordul lui Avalon acest sistem va fi disponibil în cadrul unui pachet opţional, numit Technology Package, care mai include funcţii precum Pre-Collision System (prevenirea coliziunilor frontale), includerea automată a fazei lungi în faruri, precum şi un sistem de cruise control care funcţionează în tandem cu radarul ce scanează partea frontală a maşinii, ajustând viteza maşinii în raport cu cea a vehiculelor din faţă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
5
3,047
COMENTARII (2)
GRED
Chişinău
la 22 Decembrie 2012 - 22:04
Da. Departamentul de marketing asa a hotarat! Si partea cea mai interesanta e ca anume optia asta va creste vanzarile :)
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 22 Decembrie 2012 - 23:41
Interesanta aplicarea acestei proceduri conventionale si utila a celor de la Toyota.Este constructorul care cu siguranta se gandeste la tot ceea ce este mai bun inainte de a introduce cv pe masinile lor.Un producator de succes ,felicitari!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!