Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Maşina anului 2013 în Europa este… Volkswagen Golf!

4 Martie 2013 - 22:36
Ilie Toma
Maşina anului 2013 în Europa este… Volkswagen Golf!
Salonul Auto de la Geneva a început astăzi cu anunţarea marelui câştigător al concursului Car of the Year 2013. În holul de întâmpinare a presei au fost alineate toate modelele finaliste, iar în scurt timp a fost anunţat şi marele câştigător. Acesta a devenit noul Volkswagen Golf, în cea de-a 7-a generaţie a sa.

Noul Golf şi-a reconfirmat astfel genialitatea conceptului său, inspirată din simplitate. Golf-ul a adunat de-a lungul timpului nenumărate premii, dar titlul Car of the Year i-a mai revenit în istorie o singură dată, în 1992, deşi fiecare nouă generaţie se număra printre finalişti. Iar asta înseamnă că noul Golf este mai bun decât predecesorii săi şi îşi surclasează concurenţii cu un avans incredibil. Acest avans a fost afişat şi în diferenţa enormă de punctaj, acumulată de Golf faţă de celelalte modele finaliste. Dacă Volkswagen Golf a obţinut 414 puncte, atunci următorii clasaţi au avut punctaje la jumătate. Gemenii Toyota GT86/Subaru BRZ au ocupat cea de-a doua poziţie, cu 202 puncte, Volvo V40 a venit pe locul 3, cu 189 puncte, Ford B-MAX a ajuns pe 4, cu 148 puncte, iar Mercedes-Benz A-Class a ocupat cea de-a 5-a poziţie, cu 138 puncte. Coreenii şi francezii au încheiat topul – Renault Clio a primit 128 puncte, Peugeot 208 a obţinut 120, iar lui iar lui Hyundai i30 juriul i-a acordat 111 puncte.

Dat fiind că noul Golf este construit pe noua platformă tehnică modulară MQB a grupului Volkswagen, iar aceasta a fost într-atât de înalt apreciată chiar de la început, se pare că germanii au păşit cu dreptul în noua eră tehnologică şi strategică a companiei lor. Noul Golf 7 tocmai a obţinut un impuls important de asigurare a unui succes record în rândurile publicului, ori familia Golf a reuşit să cucerească până acum inimile a peste 29 milioane de cumpărători pe parcursul istoriei sale!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter