Noile maşini ale Poliţiei din Moldova: 90 exemplare Skoda Rapid, cu 105 CP sub capotă
22 Martie 2013, 16:17
Săptămâna asta a fost marcată de un eveniment deosebit de important pentru poliţia din Republica Moldova. Pentru prima dată în istoria recentă a ţării, poliţia a primit o partidă atât de importantă de automobile noi în dotare: 90 de exemplare.

Cele 90 de automobile sunt de model Skoda Rapid, toate având sub capotă motorul aspirat natural de 1.6 litri MPI, care dezvoltă 105 CP. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 10.5 secunde, maşinile fiind capabile să atingă o viteză maximă de 193 km/h. Cu această motorizare, Skoda Rapid indică un consum urban de 8.9 litri/100 km, unul extra-urban de 4.9 litri/100 km şi unul mixt de 6.4 litri/100 km.

Toate exemplarele Skoda Rapid sunt dotate standard cu sistem de stabilizare a traiectoriei ESC, ABS, airbag-uri frontale şi laterale, sistem de climatizare. Exemplarele livrate în Moldova presupun şi prezenţa unui „pachet de drumuri rele”, iar maşinile livrate Poliţiei mai dispun de sisteme audio şi video pentru înregistrarea infracţiunilor şi sisteme de navigaţie GPS. Cele 90 de exemplare Skoda Rapid au fost achiziţionate de
Ministerul Afacerilor Interne în leasing, pe o perioadă de 3 ani. Preţul de livrare al unui exemplar a constituit aproximativ 200 mii lei.

Modelul Rapid se asamblează la uzina Skoda din oraşul Mlada Boleslav, Cehia. Vă reamintim că redacţia PiataAuto.md a publicat primul test drive cu noua Skoda Rapid încă în luna octombrie a anului trecut, test realizat
de noi chiar acasă la Skoda, în Mlada
Boleslav. Spuneam atunci că Rapid
s-a remarcat prin spaţiu interior
deosebit de generos, mai ales pentru ocupanţii banchetei spate, dar şi prin calităţi dinamice foarte bune. Cei care încă nu au văzut şi citit testul nostru drive cu Skoda Rapid, sunt invitaţi să o facă aici.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
6
6,390
COMENTARII (23)
petro
Chişinău
la 22 Martie 2013 - 16:54
cam tirziu cu stirea, dar e bine
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 22 Martie 2013 - 17:28
Mai sunt si printre ele masini dotate cu tot ceea ce au acestea, doar ca nu au banda reflectorizante neobservinduse din trafic... si vor circula 24/24 pe traseele republicii inregistrind incalcarile noastre si trimitindu-le pe adese la domiciliu, apoi in instanta cu tot cu materialele video... Asa ca tre sa fim prudenti si sa nu inkalcam, caci suntem monitorizati zi si noapte.
2
1
petro
Chişinău
la 22 Martie 2013 - 18:18
de astea spion sunt doar 2, renault clio simbol,albe
0
2
Mihail
Chişinău
la 22 Martie 2013 - 18:33
eu inteleg ca ordinea publica e importanta.... dar in tara noastra... ma ertati... cu acesti bani se putea de construit vreo uzina... ca politistii puteau unbla si in jiguliuri... oricum doar prin tuvari stau si pindesc....

guvern incapabill... tara arde da ei se cheaptaba....
3
1
GRED
Chişinău
la 22 Martie 2013 - 18:37
Intr-o tara fara lege nu va construi nimeni uzine ...
0
3
Alexei
Chişinău
la 22 Martie 2013 - 20:50
Mihai, se vede ca nu stii valoare banului, cu acesti bani nu faci nimic, da ordinea in tara e ceva important!
2
2
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 22 Martie 2013 - 21:18
Care ordine,ei numai mită știu să ia,stau cu un pîntece mai mare ca ei și nu fac nimic.Ori cu ei,ori fără ei,e una și aceeași.Să fi fost moldovenii altfel,acum ar fi fost greve,revolte,dar nu a fost să fie.Moldovenii rabdă și rabdă,da nimc nu se schimbă!
1
1
petro
Chişinău
la 22 Martie 2013 - 22:10
masinile noi este bine, dar ce facem cu politistii cu 9 clase si un coridor, cu burtele mari care sufla 10 secunde pentru a spune un cuvint, si care in cuvintul mama fac 3 greseli cind il scriu...
0
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 23 Martie 2013 - 00:24
Alexei: tu esti MENT?
3
2
dima
Chişinău
la 23 Martie 2013 - 09:05
Aceste masini sint dotate cu camere de luat vederi pe tot perimetrul in exterior si interior, toti politistii fug de ele fiindca le scade sansele sa ia mita, majoritatea soferilor dau mita in masina cind vad pozele, si nu afara in vazul lumii, asa ca, pe de o parte sint bine venite, va scadea putin coruptia, pe de alta parte puteau cumpara de acesti bani radare fixe si in genere coruptia scadea la 0, insa se vede ca inca multi din politia mai au de terminat casele de construit, altii sasi desfaca afaceri etc
0
2
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 23 Martie 2013 - 17:18
Desi la nivel global nu exista o simpatie fata de politisti in general, trebuie sa recunoastem ca avem nevoie de ei. Inteleg ca in Moldova nu sunt cei mai corecti agenti de politie dar ca si principiu asigura un anumit echilibru in societate.

Si asa soferii sunt destul de nesimtiti iar unii cetateni fac infractiuni de tot felul. Fara politie , in cateva zile ar fi anarhie totala. Nu vei putea sa iesi pe strada ...

Filosofic vorbind, omul prin natura sa este rau. Spun asta deoarece e mai usor sa aduni niste oameni sa faca un rau decat pentru ceva bun. Ca si cum e mai usor sa gasesti niste oameni sa rupa niste banci intr-un parc decat sa curete pe acolo.

Reforma politiei nu e simpla deloc. Comunismul a lasat nu numai un dezechilibru social ci si o mostenire sufleteasca. Din moment ce multi au fost crescuti in acel sistem, greu vei gasi pe cineva care sa se schimbe.

Politistii sunt om oameni ca si noi iar ei se modeleaza dupa societatea in care traiesc. Pana sa ne gandim la o reforma in MAI dar si alte institutii, trebuie sa ne gandim sa facem o reforma in societate.

Parerea mea ...
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 23 Martie 2013 - 18:59
Costika, mai lasa politika la o parte cu tot ku comunism si alte idei politice...
4
0
semion lobanov
Chişinău
la 23 Martie 2013 - 20:06
Dobitocii comunisti sa plece in Siberia, acolo e bine si le asteapta cu piine si sare pe pidarasii.
E normal ca politia sa fie dotata cu sistemele cele mai noi, dar nu consider ca a fost necesar de facut asa investitii mari in automobilele Skoda, la un pret mai redus se putea de cumparat Dacia Logan model proaspat care este mult mai ieftina si la intretinere si la achizitie, plus ca este un model nou restailing, care ofera acelasi grad de dotari la un cost mai ieftin. Ori cineva a avut un atkat de la Skoda, ori guvernantii nostrii nu vor sa calculeze banii publici. Cum de au ajuns sa cumpere anume Skoda este o explicatie ? a fost facut un tender, oderta publica de achizitie ? de ce nu au cumparat de exemplu Mitsubishi Lancer dar anume Skoda Rapid.
2
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Martie 2013 - 01:13
Waw... Senia, unde ai disparut atita timp? Abtine-te de la cuvinte necenzurate, te rog... fii mai "prastoi". Logan-ul deja are generatie noua, nu e un facelift...
2
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 24 Martie 2013 - 05:22
@VB_1One , inteleg ca adevarul te deranjeaza. Inteleg ca ai o afinitate aparte pentru ideea politica de a lasat in urma Estul Europei. Stai cativa ani in Occident si o sa intelegi de ce Moldova si restul din Est sunt unde sunt. Trebuie sa fim corecti, nu ?

@Semion , decizia cu privire la Skoda le apartine. Rationamentul cred ca vine de la faptul ca MAI mai are in flota automobile Skoda cat si Guvernul. E drept ca era si Dacia o alegere, dar na ...Sper sa mai scoata din cazanele alea sovietice deoarece strainii cand vin in Md se uita la ele ca la circ.
1
2
dima
Chişinău
la 24 Martie 2013 - 10:29
semion lobanov foarte corect spui, precis ca acestia de la skoda au legaturi, sau chiar directorul este cineva de sus, de alt fel si masinile guvernului sint tot skoda si la multe alte intreprinderi de stat, masinile sint skoda.
1
2
Robert
Bucureşti, România
la 24 Martie 2013 - 11:56
Niste masini banale cu preturi bane .....Un VW low cost este Skoda nimic mai mult .
II dau dreptate userului @semion lobanov .
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Martie 2013 - 16:19
Costika: pe mine nu ma derajeaza adevarul, ori ku mine ori fara mine trecutul nu reinvie. Ca sa intelegi corect nu fac parte vre-unui partid politic, oragnizatie politica sau vre-unui kurent politik, deoarece niciunul nu ma imbraca si nici nu ma hraneste... Am vrut doar sa discutam despre masinile in cauza...
2
0
Mihail
Chişinău
la 24 Martie 2013 - 21:53
Constantin-Padure.com occidentul cam a fost occident... deja se duce de ripa... si nu se prevad... inbunatatiri...

iar despre est.... tot occidentul e de vina... pentru ca daca mincam noi , sunt ei cei care nu maninca...

peste vreo citiva anisori vom vedea unde va ajunge occidentul ;)
3
1
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 24 Martie 2013 - 22:57
Mihai:No să se întîmple nimic cu Ocidentul,tot ce spun despre UE,că e criză,că UE se va destrăma-sunt doar minciuni.Vestul va trăi mereu mai bine ca Estul.
1
3
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 25 Martie 2013 - 07:38
@ Mihai , nu mor caii cand vor cainii. E drept ca ceva pute dar abia Romania copiilor nostrii va apuca sa prinda niste vremuri mai bune. In mod direct, nu putem sa acuzam occidentul pentru ceea ce e la noi in ograda.

Trebuie sa ne multumim si cu atat sa nu fim (din nou) sluga la rusi ...

UE ori se va destrama, ori se va reforma. In forma asta nu va mai functiona mult.
1
1
petro
Chişinău
la 25 Martie 2013 - 09:19
parerile sunt diferite, si vestul si estul au plusuri si minusurile lor, daca toti urasc rusia si fosta uniune sivietica, nu inseamna ca trebu de stricat tot ce sa construit antuci de ei, trebu doar de luat ceia ce e bun si de inlaturat ceia ce trebuia, la noi tot ce e lasat de rusi e rau si trebu de inlaturat (uzina de tractoare), drumurile care au peste 25-30 de ani si tot mergem pe ele, pe atunci produsele alimentare se puneau in hirtie, sticla si metal(conserva, tusonca) dar acum in plasticul otravitor, sunt pline cimpurile cu pungi, asta numim noi dezvoltare? nutem luati drept al 3 lea sort de oameni peste tot in lume, vor sa faca din moldova o tara experimentala, tot ce apare nou se incearca in primul rind pe oamenii de la noi, cu vaccinele, carnea de cal, cu depozitele de deseuri chiar si hainele care se vind ne imbolnavim de boli de piele ...caci acceptam tot ce e ieftin, bun(rau) si mult in kila,de asta ei se folosesc... e mult de vorbit
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Martie 2013 - 23:29
petro: deacord cu tine 100%... :-)
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!