Premieră: noul Mercedes-Benz Sprinter
29 Aprilie 2013, 16:06
Mercedes-Benz a dezvăluit astăzi noul Sprinter, unul din cele mai populare modele de utilitare din întreaga lume. De la lansarea primei generaţii Sprinter, în 1995, şi până astăzi au fost vândute aproape 2.5 milioane de exemplare în întreaga lume.

Deşi germanii au anunţat săptămâna
trecută că vor prezenta „noua
generaţie” Sprinter, se pare că
declaraţiile acestora erau un pic
exagerate, întrucât avem de-a face
mai degrabă cu un facelift major
decât cu o nouă generaţie. Faceliftul
a adus o împrospătare estetică,
dar a adus şi motoare mai
puţin poluante şi tehnologii noi.

În materie de design, Sprinter a
primit un nou calandru şi noi forme
ale blocurilor optice, atât faţă, cât şi
spate. Nu putem să nu remarcăm
faptul că designul calandrulului aduce
foarte mult cu cel al liniilor actuale de
design, date de Citan.
Garda la sol a noului Sprinter a fost coborâtă cu 3 cm, din considerente de eficienţă, aerodinamicitate şi rezistenţă mai bună la vânturile laterale. Pentru a face faţă mai bine, în aceste condiţii, peisajelor provocatoare, barele de protecţie au primit forme diferite în partea inferioare, pregătite să reziste mai bine la contactul cu solul.

Şi dacă am vorbit de vânturile laterale, atunci noul Sprinter a primit în premieră pentru segmentul utilitarelor
o tehnologie preluată de pe S-Class – Crosswind Assist. Acesta identifică forţele cu care vânturile laterale apasă asupra lui Sprinter, aplică uşor frâna pe roţile potrivite şi adaugă forţă în volan pentru a contradirija vehiculul pentru minimizarea efectelor. Această tehnologie va fi una standard pe noul Sprinter. Pe lângă ea, Sprinter a mai primit inovaţii precum Lane Keeping Assist (avertizează despre schimbarea neintenţionată a benzii de circulaţie), Blind Sport Assist (avertizează despre existenţa unui obstacol în zonele oarbe), Highbeam Assist (ajustează automat fazele lungă/scurtă în faruri) şi Collision Prevention Assist (scanează partea frontală a maşinii şi opeşte vehiculul în caz de pericol iminent pentru a evita sau minimiza impactul).

Gama de motoare a rămas identică, însă acestea se vor conforma standardelor Euro 6, datorită utilizării aditivului AdBlue pentru a neutraliza
noxele. Ca şi până
acum, lista de motoare diesel disponibile pentru Sprinter cuprinde propulsoare de 4 şi 6 cilindri, cu puteri cuprinse între 95 CP şi 190 CP. Mai există şi o alternativă pe benzină – un motor supraalimentat de 1.8 litri, care dezvoltă 156 CP. Acelaşi motor e disponibil şi în versiune cu propulsie
pe bază de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o transmisie manuală cu 6 trepte sau la una automată cu 7 rapoarte.

Interiorul a fost şi el uşor improspătat, primind noi materiale de tapiţerie şi un volan mai gros.
Noul Mercedes-Benz Sprinter va fi disponibil spre comandă începând cu luna iunie a acestui an, urmând ca primele exemplare să fie livrate către luna septembrie.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
3,673
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (3)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 29 Aprilie 2013 - 16:20
toti producatorii cind scot un facelift anunta "new model"
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 29 Aprilie 2013 - 17:21
Imi place foarte mult acest facelift... l-as considera unul destul de reusit!
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 29 Aprilie 2013 - 18:49
apropo, presupun ca o generatie noua va aparea prin 2016, pentru ca atunci expira contractul cu VW de producere comuna a actualei generatii. Cel mai probabil urmatoarea generatie va fi construita in comun cu renault
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!