Toyota a prezentat automobilul "anti-criză"! [Video]
25 Aprilie 2013, 09:34
Într-o economie mondială instabilă şi o criza predominantă, avem nevoie să înţelegem ceea ce într-adevăr ne dorim de la o maşină. Viziunea sa asupra acestei probleme, au demonstrat-o cei de la Toyota, în forma unui concept numit ME.WE (Eu, Noi), care a fost dezvoltat împreună cu celebrul
designer şi arhitect francez
Jean-Marie Massaud.
Anume Jean-Marie Massaud a dat
viaţă acestui proiect, care este cu totul detaşat de standardele de producţie în masă a automobilelor.
Dar cum se va opune conceptul problemelor economice şi a poluării mediului înconjurător? Totul vine, în primul rând de la construcţia uşoară şi eficientă. La baza conceptului stă un cadru uşor din aluminiu, care este ”învelit” cu detaliile caroseriei ultra uşoare şi durabile din polipropilenă expandată, ce au o greutate totala de
doar 14 kg, care, apropo, se pot uşor personaliza. Aceste detalii interschimbabile, pot fi produse după un sistem de producţie foarte eficient şi standardizat, ceea ce va reduce costul final al produsului, plus la toate acest polimer este 100% reciclabil. La interior şi pe acoperiş predomină inserţiile din bambus, iar pe panoul de
bord există doar un singur indicator, care conglomerează mai multă informaţie vitală despre automobil şi mediu. Printre alte caracteristici ingenioase ale conceptului, este de remarcat deschiderea uşilor fără pilonul central şi deschiderea a tuturor geamurilor, inclusiv a parbrizului!
Datorită utilizării materialelor uşoare, ME.WE are o greutate de numai 750 kg, ceea ce reprezintă un avantaj de 20% faţă de automobilele de clasă mică, şi asta ne mai vorbind de faptul că conceptul reprezintă un electromobil, ce poate folosi două sau patru motoare electrice preluate de la conceptul i-ROAD.
Folosind 4 electromotoare, ME-WE devine un crossover cu tracţiune integrală. Potrivit creatorilor, acest concept este proiectat pentru o varietate de persoane indiferent de statutul lor în societate şi modul de viaţă, fie că este un surfer, care locuieşte pe plajă şi se bucură de viaţă sau un muncitor, care cară cu această maşinuţă diverse bunuri.
Pick-up, crossover, decapotabilă şi compactă de oraş – toate aceste tipuri de caroserie sunt întruchipate în acest micuţ ME.WE ce are o lungime de 3,440 mm, o lăţime de 1,750 mm şi o înălţime de 1,600 mm. Într-un final creatorii au dorit să creeze ceva, ce va avea impact pozitiv asupra oamenilor şi de a îi face mai fericiţi.
Le-a reuşit oare? Numai modelul de serie va da răspuns la această întrebare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
3,089
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (15)
asdfasdfas
Altai, Mongolia
la 25 Aprilie 2013 - 10:08
imi place
0
3
Mihail
Chişinău
la 25 Aprilie 2013 - 11:07
are stil...
0
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Aprilie 2013 - 15:03
Toyota mereu ne surprinde cu ceva folositor... :-)
0
2
ghenyg
London, Marea Britanie
la 25 Aprilie 2013 - 16:02
si pe mine ma surprins toyota din zorii zilei..
http://www.youtube.com/watch?v=PYzkvQLqb_0&list=LLGyplQEgcgnhxT_r2KhvOiw&feature=mh_lolz
1
0
Mihail
Chişinău
la 25 Aprilie 2013 - 22:40
ghenyg incep sami fac o impresie negativa despre tine .... stii cum se numesc persoanele care se iau cu prostii?

indiferent de ce masina ar fi fost in video... indiferent de ce ar spune el (buna,rea) ... dupa cite ori a zis "bl*a" .... si vede cai un lox rus cu nivelul de cultura foarte ridicat....
de asa oameni mii greata.... si de acei care is in mintea lor...

0
2
ghenyg
London, Marea Britanie
la 25 Aprilie 2013 - 23:15
Mihai:nu am postat acel clip pt k sa judecam oamenii,cine e lox si cine nu,cit o bl*duit si cu cine,si cu atit mai mult sa insulti.Poftim cultura.
1
0
Mihail
Chişinău
la 26 Aprilie 2013 - 00:00
ghenyg de obicei cei care au un nivel de educatie ca a celui din imagini ... is foarte buni la afirmat si la infirmat ... doar ca in " " ... ;)
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 26 Aprilie 2013 - 19:26
Nu pot sa zic mare lucru, decat un calduros '' BRAVO ''. De fapt, asta nu este nimic pt Toyota, ei sunt capabili de mult mai mult.Japonezii nu scot niciodata pe piata cele mai bune creatii ale lor. Sunt capabili de mult mai mult...Felicitari Toyota !!!
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Aprilie 2013 - 19:48
Baieti, vin sa fac lumina intre voi... Acest Camry era asamblat in Rusia, daca ati fost atenti, proprietarul singur a mentionat... de unde vreti voi responabilitate acolo? Fiti seriosi, sa fi fost una asamblata in Japonia makar sau una destinata pentru SUA sau nici nu mai vb despre piata nipona, atunci la sigur nu aveai de ce sa te anini!

Imi plac extrem astfel de Anti-teste, doar asa poti preveni ceea ce te poate deranja la o masina pe care urmezi sa o akizitionezi. Limbajul cam e piparat, insa eu cred ca ciokinindu-te zi de zi ku astfel de minusuri care te vor irita, nu ve-ti vb mai delikat! Doar asa poti intelege daca masina isi merita sau nu banii, dar nu din testele-drive in care deseori tot e bine si frumos!!!
0
2
ghenyg
London, Marea Britanie
la 27 Aprilie 2013 - 20:42
VB_1One:Zici k vrei sa ne luminezi:))sa presupunem k e asamblata in rusia(nu prea am fost atent la cuvintele autorului)..deci,daca e asamblata acolo,banuiesc k piesele is aduse din japonia.Se vede klar in acel klip k multe detalii nu sint de calitate,k exemplu plastikul de pe usi,parca e karton.
Acum ma ghindesc,daca toate pisele is produse in rusia si tot acolo o asambleaza,cei de la toyota nu se mai intereseaza de calitatea produsului final?!...si asa si este,nu le pasa,doar k ei isi pierd reputatia da nu rusul.
Poate stie cineva:dealer-ii Toyota din MD aduk masini Made in Russia??????
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 28 Aprilie 2013 - 12:37
Ghenyg: Nu cunosc exact, aduk dealerii sau nu, dar asta se poate verifica prin "talmacirea" VIN-codului... Esti deacord o procuri, nu - nu!
1
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 29 Aprilie 2013 - 14:04
ghenyg, cind privesti ceva si mai incerci sa comentezi ar fi de dorit sa fii atent la ceea ce se spune ... si nu toate piesele sunt aduse din japonia, eu am intilnit un nissan x trail cu piese made in kazakstan, nici la 50'000 km nu a ajuns, cam ca si majoritatea productiei din csi, desi aici pretul face tot, sa fi platit ca in japonia poate si calitatea ar fi alta ...
VB_1One, tot prefer astfel de teste, chiar si cu limbajul intrebuintat de autor, care cum ai mentionat sa dai asa bani pt o calitate specifica vaz-urilor poti sa vorbesti si mai rau..la vaz macar pretul este cit de cit mai normal desi s-ar putea si mai ieftin, sau chiar ar trebui sa fie mai ieftin
0
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 29 Aprilie 2013 - 14:40
Referitor la modelul anti-criza cred ca numai pretul o sa rezolve tot ...daca va fi si pretul anti-criza pt "catait fundu" ar fi minunat...
0
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 30 Aprilie 2013 - 02:52
EXpeRT92:nu te supara,citeste atent ce am scris,apoi discutam,daca doresti:)
0
0
Alexei
Rezina, Moldova
la 30 Aprilie 2013 - 12:56
ghenyg, cind o dau in bara sau calc pe grebla prefer sa mi se spuna, deci nu ma supar deloc..
"...VB_1One:Zici k vrei sa ne luminezi:))sa presupunem k e asamblata in rusia(nu prea am fost atent la cuvintele autorului)..deci,daca e asamblata acolo,banuiesc k piesele is aduse din japonia...." cu aceasta afirmatie nu am fost deacord...in rest despre calitatea plasticului pe care ai remarcat-o si despre reputatia ambelor parti sunt absolut deacord...deaceea optez pt automobile produse acolo unde a fost pus inceputul, acolo unde se urmareste dupa calitate...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!