Volkswagen a prezentat un break compact în China
23 Aprilie 2013, 09:45
Pe lângă crossoverul conceptual CrossBlue Coupe, Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai "Auto China 2013" un break compact numit Gran Lavida, creat pe baza sedanului Lavida, care a reuşit să devină un succes în China. La fel ca şi sedanul, prezentat exact un an în urmă la Shanghai, break-ul va fi vândut exclusiv pe piaţa Chinei.
În ciuda dimensiunilor sale compacte, stilul părţii frontale este executat
în maniera modelului
Passat B7, iar posteriorul este inspirat de la Audi A3 Sportback.
Un alt fapt interesant este legat de dimensiuni. De obicei break-urile bazate pe sedan-uri devin mai mari ca celea din urmă, însă nu este şi cazul pentru Gran Lavida, a cărei lungime este mai mică, ca cea a sedanului – 4454 faţă de 4604 mm.

Gama de motorizări pentru Gran Lavida este similară cu cea a sedanului. Astfel sub capotă se instalează două propulsoare pe benzină în 4 cilindri, unul aspirat natural de 1.6 litri (104 CP) sau altul turbo aspirat 1.4 TSI (130 CP).
Până în anul 2015 Volkswagen vrea să-şi diversifice oferta de pe piaţa chineză până la 90 de modele, din care va face parte şi noul model Gran Lavida. Noul break va fi produs la uzina Shanghai-Volkswagen din China, unde se produce şi sedanul Lavida.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,820
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 23 Aprilie 2013 - 15:37
Imi aminteste de Opel Signum...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!