Producătorii auto trişează cu cifrele reale de consum şi a emisiilor CO2!
29 Mai 2013, 18:30
Toate tehnologiile noi, menite să reducă consumul de combustibil şi nivelul de dioxid de carbon, care producătorii ne demonstrează în ultimii ani, se pot arunca direct la gunoi. De cele mai multe ori, astfel de funcţii, cum ar fi start-stop, proprietarii nici nu le folosesc, oprindu-le imediat, iar cele 5-10% în eficienţa consumului şi nivelul de CO2, care le oferă aceste sisteme nu mai sunt atinse în viaţa reală.

Dar acest lucru nu este cea mai mare problemă. Producătorii auto sunt în permanentă goană după ”cifre” cât mai mici, dar, de cele mai multe ori, acele cifre sunt foarte departe de realitate. Un studiu recent realizat de ICCT (International Council of Clean Transportation), a confirmat că producătorii declară cifre mult mai mici de consum şi a emisiilor de CO2, decât celea ce sunt arătate de automobilele lor în realitate. Fiţi de acord, testele de laborator a producătorilor şi lumea reală sunt
două lucruri diferite! Dacă în anul 2001, producătorii exagerau cifrele cu 10%, păi cu 10 ani mai târziu, în anul 2011, producătorii auto trişează şi mai mult, iar rezultatele lor deviază deja cu 25%! Acest studiu a fost efectuat în Europa pe baza rezultatelor a cca 500.000 de vehicule private şi a flotelor diferitor companii.
Cea mai mare disonanţă în date a fost detectată la producătorii de automobile germane BMW, Opel, Audi şi Mercedes-Benz, care au publicat cifre de consum şi emisiile de CO2 cu 26-30% mai mici decât a arătat studiul ICCT! Producătorii precum ar fi Toyota, Renault şi Citroen au fost puţin mai aproape de adevăr, rezultatele studiului în viaţa reală comparativ cu datele tehnice fiind mai mari cu 15-20%.

Mai mult decât atât, studiul arată ca consumul de combustibil suplimentar la cel oficial "scurge" din buzunarul proprietarilor un extra de 300 de euro anual, care ar putea rămâne în buzunar, dacă vehiculele ar fi cheltuit atât, cât anunţă producătorii în datele tehnice.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
3,101
COMENTARII (7)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 29 Mai 2013 - 18:46
mai citisem un articol despre cum producatorii verifica consumul conform normelor europene. Printre metodele de trisare se numara: presiunea marita in roti, cauciucuri cu rezistenta scazuta, ulei in motor altul decit cel folosit in mod normal, "descarcarea" automobiluli de tot posibil inclusiv radio, pina si spatiile dintre detaliile caroseriei (spre exemplu intre capota si aripa) sunt lipite cu benzi cu lipici pentru a reduce din rezistenta, si multe altele.
Au inceput discutii la nivel european pentru a schimba aceste standarde de indicare a consumului astfel ca cele noi sa reflecte intr-o masura mai mare realitatea.
0
3
Alexei
Rezina, Moldova
la 29 Mai 2013 - 19:09
Niciodata nu am tras atentie mare la emisiile de CO2, important treaba sa faca, de emisii sa-si bata capul cei care nu au ce face cu banii.. Da iaca consumul, idioti ...
0
1
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 29 Mai 2013 - 21:08
Ne doare-m tot de emisiile CO2 atita timp cit nu avem de aface cu aceasta problema. Daca ai trai in megapolis de milioane cred ca ai fi de alta parere. E destul sa mergi in spatele unui Kamaz, si cred ca ai sa gindesti atlfel ;)
0
1
petro
Chişinău
la 29 Mai 2013 - 21:28
cei de la top gear au incercat odata sa verifice datele oficiale cu cele reale, sau staruit dar totusi la consumul oficial nu au ajuns, acum asteptam cei cu motoare de 1,3 opel corsa/astra sau fiat punto , 1,4 polo sau corolla, si 1,5 logan sau megane ce consum au de facto, real, caci in carte este scris un consum cuprins intre 3,8 si 5 l
0
1
Alexei
Rezina, Moldova
la 29 Mai 2013 - 22:40
Uberzilla, traiesc intr-o mahala unde sunt 8 Kamaz-uri, 3 Zil-uri si chiar in gospodaria noastra avem la dispozite 2 tractoare MTZ, 2 Zil-uri, UAZ, si 2 Vaz-uri, plus in raion este Fabrica de ciment si locuiesc aproape de traseu unde circula multe autocamioane de tonaj mare, crede-ma stiu ce sunt emisiile, dar : nu am de gind sa-mi bat capu de emisiile a 7 mijlace de transport, atita timp cit uzinele fac emisii pe minut mai mult decit eu pe an, si ei au venit cit eu trebuie sa muncesc o viata...asta a fost ideia, pur si simplu nu e gata tara noastra pt a scoate din buzunare mii de euro pt faptul ca un automobil produce ceva grame mai putin decit altele mai ieftine si mai eficiente
Cum trece Vama un automobil destinal deplasarilor de serviciu catalizatoru este deja scos si vindut...
0
2
Alexei
Rezina, Moldova
la 29 Mai 2013 - 22:43
Mai ales ca idiotii astia de producatori te mai targ pe sfoara, indicind emisii mai mici, decit sunt in realitate..
0
0
petro
Chişinău
la 29 Mai 2013 - 22:58
alexei scriemi pe rewwers88@mail.ru am sa te intreb ceva personal
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!