Ford utilizează roboţi pentru teste accelerate de rezistenţă
18 Iunie 2013, 09:30
Ford este primul producător auto din lume care foloseşte roboţi autonomi pentru testele accelerate de rezistenţă a vehiculelor sale, care sunt testate pe drumuri şi off-road într-un centru de teste din Michigan (Michigan Proving Grounds).










În momentul de faţă tehnologia dezvoltată în Utah, de Autonomous Solutions, este aplicată viitoarei game Ford Transit (apare în 2014), care trece numeroşi kilometri de testare,
24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Datorită vehiculelor fără conducători, cei de la Ford pot realiza teste, care sunt periculoase pentru oameni, în timp ce roboţilor frica nu le este cunoscută.
Roboţii conduc pe un traseu prestabilit, cu abateri de mai puţin de un inch, controlând direcţia, accelerarea, frânarea şi transmisia, în timp ce tot ce se petrece în timpul testelor, este monitorizat de centrul de supraveghere, datorită camerelor de luat vederi şi a GPS-ului. Specialiştii din centrul de supraveghere pot opri complet vehiculul şi reporni testul în cazul când apare vre-un obstacol.

Astfel, oamenii vor putea să se concentreze la alte teste mai confortabile şi mai sigure, în timp ce roboţii vor putea într-un timp scurt să simuleze 10 ani de utilizare a vehiculelor în lumea reală, asigurând siguranţa conducătorilor şi fiabilitatea maşinilor Ford.
O tehnologie similară este
folosită de către specialiştii Euro
NCAP, cu ajutorul căreia ei testează cum lucrează sistemul de control al stabilităţii într-un test de schimbare rapidă a benzii, iar roboţii pot aplica aceleaşi mişcări diferitor automobile, pentru o mai bună veridicitate a rezultatelor testelor, decât atunci,
când testul este executat de om.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,645
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!