Nissan ZEOD RC - prototipul electric pentru Le Mans 2014
25 Iunie 2013, 09:55
Vă amintiţi de prototipul Nissan DeltaWing, care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2012, şi care aşa şi nu a mai ajuns la finiş, din cauza faptului că prototipurile mari nu-l observau şi până la urmă i-au tăiat cale şi l-au exclus din cursă?
Ei bine, pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2014, Nissan a pregătit o continuare a acestui uimitor proiect, dar de acum, în loc de propulsorul pe benzină de 1,6 litri şi 300 CP DIG-T, prototipul va fi complet electric! Având în vedere că combustibilul s-a schimbat, la fel ca şi forma a devenit închisă şi mai aerodinamică, acesta a fost redenumit în Nissan ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car).
Japonezii nu au dezvăluit prea multe detalii despre prototipul său electric, menţionând că acesta, dezvoltat împreună cu divizia sportivă NISMO,
va fi cel mai rapid automobil de curse electric din lume, capabil să atingă o viteza maxima de 300 km/h.
Tehnologia bateriilor litiu-ion, utilizată în ZEOD RC, este similară cu cea de pe electromobilul de serie Nissan LEAF. Cel mai probabil, după epuizarea energiei din baterii, acestea vor fi înlocuite cu altele pre-încărcate în mai puţin de două minute în timpul cursei de la Le Mans.
Japonezii au divulgat, că în viitor vor reveni în clasa LMP1 şi se vor lupta pentru locul întâi în clasamentul general cu aşa giganţi precum Audi şi Toyota, iar tehnologiile ce vor sta la baza viitorului prototip LMP1, vor fi testate pe acest ZEOD RC.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,700
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!