Premieră: Noul Citroen Grand C4 Picasso
27 Iunie 2013, 13:20
După premiera noii generaţii a monovolumului compact C4 Picasso, francezii de la Citroen au prezentat
versiunea mai mare a acesteia,
care în mod tradiţional a primit denumirea Grand C4 Picasso.
Construit pe aceeaşi platformă modulară EMP2, noul Grand C4 Picasso diferă de fratele său mai mic
la designul părţii frontale şi a celei din spate, iar barele de pe acoperiş formează un tot întreg cu pilonii
faţă şi spate.
Noul monovolum este, de asemenea, caracterizat prin blocurile optice spate cu LED-uri tridimensionale şi jantele elegante cu dimensiuni între 16 şi 18 inch. Cu o lungime similară
de 4,59 metri,

noua platformă a redus greutatea aproximativ cu 100 kg, comparativ cu predecesorul său, iar ampatamentul a crescut până la 2,84 metri - cel mai mare din clasă. Habitaclul poate adăposti până la 7 persoane pe celea
trei rânduri de scaune cu numeroase comodităţi, iar dacă al treilea rând de scaune este pliat, capacitatea portbagajului poate creşte cu până la 700 de litri. În total, volumul portbagajului a crescut cu 69 litri în comparaţie cu predecesorul său.
Bordul noului model, este preluat în totalitate de pe fratele mai mic
C4 Picasso, împreună cu ecranul de 12 inch pentru panoul de bord şi unul de 7 inch pentru funcţiile audio, navigaţie, telefon, aer condiţionat, climatizare, etc.
Sub capota noului Grand C4 Picasso pot fi instalate trei propulsoare diesel e-HDi 90 şi e-HDi 115, ambele cu 98 g/km de dioxid de carbon şi cel mai
puternic de 150 de cai putere BlueHDi 150, al cărui emisii constituie 110 g/km. O tehnologie specială a catalizatorului, reduce noxele cu 90%, astfel toate cele trei versiuni se conformează normelor
ecologice Euro 6. Toate propulsoarele sunt echipate standard cu sistemul Start/Stop şi pot fi cuplate atât la transmisie manuală cu 6 trepte,
cât şi la una automată cu 6 rapoarte ETG6 de nouă generaţie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
2,892
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (11)
Cyber
Briceni, Moldova
la 27 Iunie 2013 - 16:02
Mama ce masina:)) e adevarat ca Francezii, indeosebi de la Citroen au multe de invatat. Nu e nimic se descurca de minune in parfumuri:))
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 27 Iunie 2013 - 20:04
La fel cum VW si BMW se descurcau mult mai bine in '' facut '' parizer la supermarket. Deci ai tras o cocluzie ferma dar in acelasi sens si adevarata @Cyber.
5
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 27 Iunie 2013 - 20:44
Robert, aici e vorba despre Citroen... sau esti orb sau sau orb si *****. Mai mare spamer ca tine nu am intalnit de cand ma folosesc de net:))

Daca ai fi un om, nu un b** ai vorbi pe tema... daca conosti ce e aceasta. Un ex. daca se vorbeste despre Citroen critica sau aduci lauzi (mai rar la tine) pentru el, daca se vorbeste despre VW sau BMW critica despre ele. Daca asi fi un moderator pentru acest site... cu mult timp in urma iti ofeream ban permanent.

Eu chiar nu inteleg, sau tu esti un super genial si noi, cei 98% din utilizatorii acestui site, suntem niste oameni fara minte ce nu stiu ce e aia masina si motor, sau tu folosesti droguri? Sorry, dar cu tine nu poti vorbi ca cu un om, si un animal daca il dresezi devine mai intelept de cat ****:))

Hai, da-mi o nota negativa... :)) ca aici:http://piataauto.md/Stiri/2013/06/Premiera-A-treia-generatie-Mazda3/ daca ai putea ai da mai multe.

Numai bine!

1
2
Iulian
Floreşti, Moldova
la 27 Iunie 2013 - 21:27
După părerea ta cyber, toate mașinile ar trebui să arate ca bmw-ul? tu arăți leit cu vecinul ? diversitatea, iată ce face la lumea să fie frumoasă
2
2
Cyber
Briceni, Moldova
la 27 Iunie 2013 - 21:59
Nu Iulian, nu trebuie sa arate ca bmw-ul... apsolut toate masinele sunt unice in felul lor. Dar nu-mi place cand unii vorbesc doar prostii. Din cate pare aici suntem toti barbati... si majoritatea inteleg bine ce este o masina. Inteleg si eu f. bine cu ce se mananca... imi place bmw-ul, mercedesul, tayota, mazda, opel-lul, RR, land rover si lista poate continua. Unele sunt mai fiabile altele mai putin fiabile, dar in mare parte fiabilitatea unei masini, daca ma refer la cele mentionate, sunt intr-o stransa legatura cu soferul.

Dar nu cad in alta extrema si sa ma bat cu pumnul in piept asa cum o face ****** ca japonia produce cele mai fiabile autoturisme sau ca francezii le fac cele mai rele.

Daca privim in mod general la o marca, un sofer adevarat isi da seama f. bine cum trebuie sa se comporte o masina si cat de fiabila poade fi. M-am referit la Citroen... ca au multe de invatat si asa este, nu am spus ca e cea mai rea masina, nu am amintit de defectiunele ce le (poate) avea, m-am referit in mod general la aceasta marca.

Aici, sincer nu stiu la ce te referi "tu arăți leit cu vecinul ?"

Adevarat, diversitatea e ceva ce face viata mult mai frumoasa.

Numai bine!
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 27 Iunie 2013 - 22:57
@Cyber, mi-ai citit pe sarite commenturile asa-i ? Se pare ca nu intelegi nimic din ce spun, asta ma face sa cred ca un ''animal '' intelege mai bine cand il dresezi decat tine.

Nu stiu de cand feedback-ul negativ fata de un produs este considerat acuzatie la adresa producatorului, dar fiecare poate intelege ce doreste, inclusiv marcile Europene sper sa inteleaga ca au nevoie de motoare mult mai robuste si mai fiabile. Eu am mai zis ca ai acuzat oameni, colegi de forum… Dar e ok… Ma bucur ca ne-am inteles pana la urma…
Cu aleasa consideratie,
Robert, Numai bine !
5
0
Iulian
Floreşti, Moldova
la 28 Iunie 2013 - 00:43
fiabilitatea unei mașini, este într-o strânsa legătura cu ... buzunarul :DDD, după părerea mea Cyber, dar nu multi au buzunar mare ca să-și poată permite mașini scumpe, așa că ce-i mai mulți se mulțumesc cu mașini mai puțin fiabile :D și apoi între un bmw produs cu 15 ani in urmă și o dacie ultimul model as alege dacia, fiindcă mi se pare mai fiabilă că este nouă :D și chiar arată si mai bine. Despre gusturi nu se discută, desigur... Eu acest citroen îl găsesc destul de ok nu inteleg ce anume te nemulțumește la el, poate farurile sunt un pic mai altfel, dar la bmw seria 1 ultimul model mie farurile mi se par chiar caraghioase
1
3
Cyber
Briceni, Moldova
la 28 Iunie 2013 - 09:45
Iulian, ai spus niste cuvinte de aur: "fiabilitatea unei mașini, este într-o strânsa legătura cu ... buzunarul" "gusturi nu se discută" si de cele mai multe ori e chiar asa.
Daca eu asi fi sa aleg intre un bmw/mercedes de 15 ani, bineinteles intr-o stare buna, si o dacie noua... asi alege fara sa stau pe ganduri bmw-u/mercedesul. Aceasta e gustul, sa-i spun asa, si parerea mea...

Ma bucur mult ca avem ceva in comun si putem discuta barbateste.

Sa ai o zi frumoasa!

1
0
Iulian
Floreşti, Moldova
la 28 Iunie 2013 - 10:54
merci Cyber și ție la fel
0
0
RT69
Chişinău
la 28 Iunie 2013 - 23:43
Imi place interiorul. Astia de la Citroen de mult timp fac interiorul sa arate mai avansat din punct de vedere tehnologic. As vrea sa fie asta la mai multe masini, in primul rand germane... pentru ca ceasurile de bord la BMW de exemplu mie personal imi par foarte neinspirate... Dar asta e doar parerea mea, mie imi place totul sa fie difital sau sa aiba un design curajos :)
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 29 Iunie 2013 - 01:08
Klassnii...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!