Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota a prezentat noua Corolla pentru piaţa din SUA

7 Iunie 2013 - 10:12
Denis Godorozea
Toyota a prezentat noua Corolla pentru piaţa din SUA
Toyota a prezentat a 11-a generaţie a modelului Corolla pentru piaţa americană. Ce înseamnă acest lucru?

Ceea că versiunea pentru piaţa Europei se va distinge de surioara sa din SUA. Designul noului sedan Toyota

Corolla este inspirat din conceptul Furia şi de la fratele mai mare – Avalon pentru piaţa americană.

Ca urmare, noua Corolla arată destul de dinamic, iar cum va arata versiunea europeană, putem vede în ştirea precedentă. Ca de obicei, versiunea americană Toyota Corolla primeşte şi modelul S, care se va distinge prin bara de protecţie faţă, spoilerul spate de pe capacul portbagajului şi jantele de 17 inch.

Noua Corolla are 4.650 mm în lungime (+99 mm), 1.776 mm în lăţime (+16 mm), 1.455 mm în înălţime (-10 mm) şi un ampatament de 2.700 mm (+100 mm). Ampatamentul este cu aceeaşi 100 mm mai mare decât pe noul Auris, astfel oferind pasagerilor din spate un plus de 75 mm pentru genunchi faţă de Corolla de generaţia trecută. Creatorii susţin că, datorită utilizării de oţeluri ultra-rezistente, greutatea modelului Corolla în versiunea de bază nu depăşeşte 1.315 kg.

Ca şi exteriorul, interiorul arata mult mai atractiv şi mai bogat decât cel a predecesorului său, dar chiar dacă el şi aminteşte de noul Auris, unele elemente sunt ”amestecate” sau chiar schimbate, pentru a oferi un look individual. Izolarea fonica a fost îmbunătăţită, iar echipamentul de bază include deja opt airbag-uri şi sistem multimedia cu conectivitate Bluetooth.

Sub capota noii Corolla pentru piaţa americană se vor regăsi două unităţi pe benzină de 1,8 litri, ce dezvoltă 132 şi 140 CP respectiv şi sunt cuplate la o transmisie manuală cu 6 trepte. Este interesant că, versiunile de echipare de bază pot fi dotate cu o cutie automată în 4 trepte (şi aceasta în secolul 21!), în timp ce nivelele medii şi de top sunt favorizate cu un nou variator CVTi-S cu 7 trepte fixe. Versiunea Eco, echipată cu propulsorul de 140 CP consumă doar 5,9 l/100 km.

Cu noua Toyota Corolla pentru piaţa din SUA ne-am lămurit, iar ce ne va oferi versiunea europeană a noii Toyota Corolla, vom afla mai târziu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (5 MATERIALE):
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter