Viitoarele modele al Alianţei Renault-Nissan se vor baza pe noua arhitectură CMF
20 Iunie 2013, 12:46
Alianţa Renault-Nissan a introdus o nouă arhitectură numită Common Module Family (CMF), un răspuns pentru platformele MQB (Grupul Volkswagen) şi EMP2 (Peugeot-Citroen).

Cu toate acestea, în comparaţie cu concurenţii săi, alianţa franceză-japoneză, afirmă că CMF nu este o platformă modulară, ci o arhitectură special creată pentru a reduce costurile de dezvoltare a noilor modele. Arhitectura CMF, nu este o platformă ca atare, deoarece poate fi folosită pe diferite platforme, reprezentând module mari, cum ar fi compartimentul motorului, partea frontală, partea din spate, partea de mijloc a caroseriei şi tot sistemul electric. Acest lucru înseamnă că CMF va creşte numărul de module comune, folosite pe diferite platforme. Datorită acestui fapt, CMF poate fi utilizată atât pe modele de clasă compactă, cât şi pe modele mari, iar apoi, arhitectura CMF va fi extinsă şi în alte segmente.

Datorită noii arhitecturi, costurile de dezvoltare a fiecărui model vor fi reduse cu 30-40%, iar costul componentelor va scadă cu 20-30%.
Ponderea modelelor construite pe arhitectura CMF, va fi de 1,6 milioane de unităţi pe an şi acestea vor apărea între anii 2013-2020 şi anume, 11 modele ale grupului Renault şi 3 modele a companiei Nissan.

Toate cele trei modele Nissan, construite pe baza arhitecturii CMF, vor apărea la sfârşitul anului 2013 şi acestea vor fi noile generaţii a crossoverelor Rogue, Qashqai şi X-Trail.
Primele modele Renault, bazate pe CMF, vor apărea doar la sfârşitul anului 2014 şi vor înlocui astfel de modele, cum ar fi Espace, Scenic şi Laguna. Apropo, din cauza scăderii segmentului MPV-urilor mari şi creşterea popularităţii SUV-urilor, noua generaţie Renault Espace va fi un SUV, sau o combinaţie între SUV şi MPV.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,194
COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iunie 2013 - 14:26
Daca serios nu am inteles nimik din stirea asta... ce platforma, ce arhitectura, habar n-am kiar!
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 21 Iunie 2013 - 19:37
@VB_1One,

Tin sa iti aduc la cunostiinta ca este vorba despre o arhitectura modulara ca si MQB cea a grupului VAG. Asta in cazul in care era in ceata.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 22 Iunie 2013 - 11:12
Robert: merci, insa iar pe alaturi a trecut... :D
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!