Atenţie şoferi! Poliţia vânează vitezomanii!
30 Iulie 2013, 10:44
Din cauza numărului mare de accidente rutiere produse în ultimul timp din cauza excesului de viteză, Inspectoratul Naţional de Patrulare a pornit o adevărată vânătoare de şoferi vitezomani pe toate traseele Moldovei. Astfel, până la 31 august, poliţiştii vor monitoriza cu stricteţe viteza de circulaţie a participanţilor la trafic şi îi vor sancţiona drastic pe cei care încalcă limitele legale.

Mai noi, poliţiştii moldoveni utilizează trei metode de depistare şi documentare a vitezomanilor, aici incluzându-se radarele, inspectorii de patrulare, dar şi maşinile-capcană, fără marcajul tradiţional cu care ne-au obişnuit maşinile de poliţie. Deci, atenţie mare la maniera în care circulaţi!

Conform INP, scopul campaniei este disciplinarea şoferilor moldoveni
în direcţia respectării limitelor de viteză, pentru a evita accidentele
rutiere şi pierderile de vieţi omeneşti.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
3
3,839
COMENTARII (25)
Cyber
Briceni, Moldova
la 30 Iulie 2013 - 11:56
Eu chiar nu inteleg... viteza maxima prin MD e de 90 km, pai in treapta a-5 sau a-6 nici nu poti circula cum trebuie.
Daca autoritatile responsabile ar repara/construi drumuri cum se cere si ar mari si limita de viteza cu siguranta nu ar fi asa multe accidente si incalcari.
Mai bine ar spune cu adevarad de ce sunt asa multe accidente, oare nu din cauza drumului bombardat cu gropi de nu te vezi din ele?
Faceti drumuri ca in europa si apoi cereti de la soferi respectarea regulilor ca in europa. Plus la aceasta, respectarea regulilor rutiere ar trebui s-o faca mai intai politistii, de altfel ei spun "respectati regulile de circulatie, dar nu faceti ca noi". Daca o va face mai intai oamenii legii adunci si noi vom fi impulsionati sa le urmam exemplu bun.
Da si inca ceva, de ce nu instaleaza camere de supraveghere dar stau ei pe la tot coltu de drum? Nu ar fi aceasta mai putin costisitor pentru autoritati? A da, asa nu vor putea cere mita... asta-i adevarul.
0
1
Igor
London, Marea Britanie
la 30 Iulie 2013 - 11:56
...desigur, careva din ei deja au cheltuit banii, iar cineva inca trebuie sa ii faca pentru vacanta :). Daca serios vorbind, las' sa ia si mita, numai sa ii incetineza pe unii. Iar in cazul in care in urma acestei "vanatori" va vi salvata macar o viata, deja e un plus mare.
0
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 30 Iulie 2013 - 12:01
Igor, crede-ma 99% din acesti vanatori nu vaneaza pentru a salva veti dar pentru a strange bani!
0
1
Igor
London, Marea Britanie
la 30 Iulie 2013 - 12:05
Pentru a permite viteza de circulatie mai mare, dupa parerea mea, mai intii ar fi trebuit construite drumuri noi ce nu trec prin localitati rurale. Chiar si sa le repari pe cele existente, oricum accelerezi un pic 120-150 si gata deja e intrare in satuc. Plus la toate proaspetii soferi cu permise cumparate sau primite cadou nu cred ca sunt gata pentru autobahn-uri, iar asa conducatori auto tara noastra are foarte multi.
0
0
Igor
London, Marea Britanie
la 30 Iulie 2013 - 12:07
Eu am zis, lasa sa ia si mita, nu conteaza, ce se schimba daca ii pune amenda oficial sau ia mita? Ideea e ca sa le incetineasca viteza.
0
0
GRED
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 12:13
Nu viteza ucide - oamenii iresponsabili ucid. Cand mudacul imi face depasire prin localitate la volanul jafului si se impinge cu 100km/h prin sate si localitati ii rade inima de bucurie fara sa-si dea seama ca dintr-o gradina alaturata poate sa sara o minge sau sa se avante un copil pe bicicleta.

Se poate de marit limita de viteza in MD pana la 120-130 km/h pe anumite portiuni de drumuri fiindca politia fratilor stiti unde sta si prind vitezomanii? Pe trasee recent reparate si strazi cat de cat acceptabile cu viteze mai mari de 90 km/h - asta e o prostie in loc sa stea pe portiuni cu adevarat periculoase, in curbe, in sate, in pantele abrupte etc... Cine dracu ii controleaza unde pun radaru si de ce stau cu radarele pe drumuri fara pericole unde cate o data in depasire chiar incalci limita pe o portiune si ajungi la 120 - 130 km/h
0
0
GRED
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 12:17
Un exemplu simplu e drumul asta destul de lat intre Magdacesti si Stauceni ... ce naiba stau acolo si prind vitezomanii? De ce nu stau in locurile cu adevarat periculoase de exemplu unde trenul transeste rutiera (iata acolo vieti salvate frate! ), de ce nu stau si sa taxeze linia continua pe traseele nationale mai ales pe drumuri inguste... etc...
Poate sunt subiectiv dar cred ca PRutiera tre sa salveze vieti nu sa dea amenzi ...
0
1
Igor
London, Marea Britanie
la 30 Iulie 2013 - 12:28
Ai dreptate GRED, eu de mai multi ani deja nu mai clipesc soferilor in localitati chiar daca am vazut o patrula a PR, inafara localitatilor insa, da.
0
0
GRED
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 12:55
:)
detector de radar ? :)
0
0
Igor
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 13:37
degeaba ne mincam nervii aici, ca toti am trecut prin cele mai absurde situatii cu boii astia de la PR.

mai bine am vorbi cum sa scapam de boul principal care ii pune in functie pe shakalii astia care se considera ZORRO si care traiesc pe impozitele MARI pe care le platim
0
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 30 Iulie 2013 - 14:04
Igor, chiar daca vom scapa de unul sunt cateva zeci de "boii" ce asteapta sa intre in functii:))

Intru-un raport am vazut ca cateva zeci de mii de locuitori imigreaza in alta tara, oare de ce?

Sunt foarte multe motive si asa zisi "boii" in diferite domenii care ne fac viata foarte complicata (ea si asa e complicata), si unde sa depui plangeri? Mai bine sa nu dai ochhii cu astfel de oamenii ca oricum tot noi suntem vinovatii...
0
0
petro
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 14:18
trebu de marit limita de viteza de la 90 la 110 km/h, caci aceasta viteza ii satisface pe majoritatea, cu 90 la ora viteza a 4 e mica iar a 5 e mare,
0
1
Igor
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 15:27
eu urasc clasa asta sociala din ficati si din maduva spinarii!

sunt efectiv niste mizerii, daca ma amendeaza pe mine prin stauceni noaptea la 11 cand nu-i nici dracu' cu 63 de km/h, sau pe mesteru manole cu 52 de km/h (nici acuma n-am inteles de ce sta acolo 40) in timp ce in prin centru sau pe viaduct "baamvaurile" se intrec cu "borshurile" sh nimeni nu le are treaba... sper sa li se intimple cele mai "minunate" lucruri in viata asta... niste jeguri si niste gunoaie...

le-as spune "traditional", dar o sa-mi stearga comentu' administratia
0
2
Igor
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 15:43
petro, da' sa intuiesc un raspuns de-alu un "zavsegdatai" a site-ului: cumparati toyota cu cutie automata ca are numa 4 viteze :)))
0
0
GRED
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 15:48
Igor> In Stauceni am picat si eu :). Plus mai este un semn atentie pe Vadul Lui Voda la vale inspre ultimul semafor din orash ... 40 la ora au pus acolo fraerii ...
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 30 Iulie 2013 - 20:24
putem sa ne suparam pe cine vrem, dar pina la urma noi, soferii, incalcam regulamentul. Daca nu am face-o, nu am avea de ce ne plinge.
Trebuie sa recunosc ca nu mereu sunt sfint la volan, dar si cind depasesc viteza sunt gata sa achit amenda fara sa ma pling ca cel din fata mea a scapat si eu - nu. Suntem responsabili de actiunile noastre, nu si de ale altora, chiar daca vietile noastre depind de actiunile altora
0
0
GRED
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 21:56
Pai Eugene tu bine ca stai in DE si poti sa-ti satisfaci pofta pe autobahn-uri :)))
0
1
petro
Chişinău
la 30 Iulie 2013 - 22:25
poate drumurile au ramas aceleasi dar masinile au devenit altele, mult mai confortabile, mai econome, mai sprintene, si nu in ultimul rind mai sigure, avind toate sisteme de siguranta pasiva si activa imbunatatite, deci si limita trebu de modificat
0
0
Igor
Chişinău
la 31 Iulie 2013 - 11:47
Eugen >> noi nu le-am incalca daca am avea CONDITII NORMALE RUTIERE!

crezi ca tare multi au placerea sa puna masina "de-a oaia" prin centru din lipsa parcarilor? sau ca merge pe un drum cu 3-4 benzi cu 50 de km la ora ca "boul" a pus acolo semn 40km/h ca sa aiba unde sa prinda soferii ca au incalcat limita?

is o sumedenie de ABSURDITATI cu semnele astea in toata tara... si "cretinopatilor" nu le face nimeni nimic...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 1 August 2013 - 11:33
Mai bine s-ar vina unul pe altul akolo la MAI, caci comit singuri un sir de ilegalitati! La noi ku asa drumuri nici nu poti inkalca regimul, evident daca esti normal la cap!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 1 August 2013 - 11:46
Igor: Daca aplika amenda, banii tai pleaca in bugetul statului, iar daca ii dai mita, el isi kumpara masina pe seama citorva ce inkalca, apoi tot tu te miri de ce "Nea Baston" umbla in Mers, dar tu nu ai bani nici de Kadett.

Sa intelegi corect, nu am avut in vedere personal de tine, am vrut sa fie mai pe intelese! :))
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 1 August 2013 - 11:47
Intr-adevar trebuie sa stea pe portiuni de drum unde exista pericol, nu pe strazi gata facute pentru a mulge pe kareva de parale. Mie imi place kum le zice Oleg Brega: "MAFIA lui RECEAN" :D:D:D
0
0
Igor
Chişinău
la 1 August 2013 - 12:38
VB_1One: prietenu meu, eu mi-am platit mereu amenzile... chiar daca nu le semnez protocoalele... numai asa ca sa le fac un pic de rau... tot timpul mai opreau un alt amarat ca mine ca martor si semna in locul meu... eu le zic ca nu stiu sa scriu )))

mie mi-e greata de astia de la PR ca acolo unde se intampla de obicei accidentele, unde "shumaherii" incearca sa treaca peste complexul "putza mica" gonind ca dementii, unde is abuteiaje de iti maninci toti nervii de 3 ori -- NICI DRACU' NU-I!

in schimb stau cu radaru si prind lumea noaptea pe drumuri unde nici lumina stradala nu-i, cu 50 de km/h
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 2 August 2013 - 11:06
Igor, sunt de acord cu tine referitor la parcari si la limite de viteze pe portiuni de drum unde s-ar putea de mers si mai repede. Dar fii de acord ca si noi nu sintem tocmai responsabili. Pe drumurile recent reparate sint o sumedenie de soferi care conduc cu 130-150kmh.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 6 August 2013 - 22:52
Igor: Daaa... ai dreptate Igorash! :-)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!