Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi Sport quattro concept va debuta la Frankfurt

4 Septembrie 2013 - 08:20
Ilie Toma
Audi Sport quattro concept va debuta la Frankfurt
În 1983 Audi aducea pe lume Sport quattro, unul din primele coupe-uri care a îndrăznit să viseze la tracţiune integrală, într-o lume în care tracţiunea pe 4 roţi era rezervată doar băieţilor duri, precum Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser sau modelelor Land Rover. La 30 de ani de la acea premieră, Audi elogiază originalul Sport quattro cu un concept cu acelaşi nume, adus la Salonul Auto de la Frankfurt.

Astăzi, însă, un concept nu poate debuta fără un sistem de propulsie în pas cu trendul hibrid, aşa că noul Sport Quattro concept este un vehicul plug-in hybrid. Puterea cumulată a sistemului de propulsie ajunge la 700 CP, iar cuplul maxim cumulat – la 800 Nm. Puterea este gestionată de o transmisie tiptronic cu 8 trepte şi un sistem de tracţiune integrală quattro, evident.

În rol de motor cu ardere internă vine V8-ul de 4.0 litri de pe Audi S8, S7 şi

S6, doar că aici el dezvoltă o putere de 560 CP. Ca şi pe cele trei modele de serie, motorul poate decupla 4 din cei 8 cilindri atunci când se solicită o putere moderată, operând astfel ca un motor cu 4 cilindri. Electromotorul nu aduce nimic nou – ca şi la toţi producătorii germani, acesta este localizat între motor şi transmisie, în locul convertorului de cuplu. Electromotorul poate livra o putere de 140 CP, fiind alimentat de la o baterie litiu-ion de 14.1 kWh. Audi Sport quattro concept poate rula în regim pur electric pe o distanţă maximă de 50 km, după care maşina funcţionează ca un hibrid clasic. Pentru primii o sută de kilometri, coupe-ul ar putea consuma doar 2.5 litri de benzină. Cu forţa ambelor motoare, Audi Sport quattro concept poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.7 secunde.

Designul noul concept este mult mai interesant de atât, părând o evoluţie a conceptului crosslane coupe, dezvăluit acum un an la Salonul Auto de la Paris. Aceeaşi formă a calandrului, dar acoperită de această dată cu o plasă cu un puternic iz de bolid de cursă. Aceeaşi montanţi masivi posteriori, cu un unghi similar de înclinare şi cu capacul rezervorului montat aici.

Chiar şi profilarea musculoasă a aripilor spate pare similară, noul concept sporindu-i niţel doza de agresivitate şi adăugând o profilare similară pe aripile faţă. Totuşi, designerii Audi ne indică similarităţi mai ales cu Audi quattro concept, dezvăluit în 2010 la Salonul Auto de la Paris.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter