Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Golf TDI BlueMotion înregistrează un consum record: 2.92 litri/100 km

13 Noiembrie 2013 - 16:20
Ilie Toma
Volkswagen Golf TDI BlueMotion înregistrează un consum record: 2.92 litri/100 km
Volkswagen Golf TDI BlueMotion se laudă cu o proaspătă realizare remarcabilă. În cadrul unei călătorii de 1,602 km, între oraşele Nantes (Franţa) şi Copenhaga (Danemarca), supravegheată de societatea de inspecţii auto DEKRA, modelul german a înregistrat un consum final de 2.92 litri/100 km, parcurgând traseul cu singur rezervor de combustibil.

Modelul a fost echipat cu un propulsor diesel TDI de 1.6 litri şi 110 CP. În fişa tehnică oficială a acestei motorizări cifra de consum mixt constituie 3.2 litri/100 km, iar cea de consum extra-urban – 3.0 litri/100 km. Totuşi, traseul parcurs de Golf acum a trecut prin oraşe precum Paris, Antwerp, Bremen şi Hamburg până a ajunge la destinaţie, iar organizatorii maratonului fac referinţă la faptul că au bătut cifra de consum mixt indicată în fişa tehnică oficială.

Pe parcurusl traseului maşina a fost condusă de mai mulţi şoferi instructori de la Volkswagen Driving Experience, care s-au succedat la volan, iar călătoria a însemnat 20 ore şi 45 minute de condus efectiv. Rezervorul de 50 de litri a fost umplu în Nantes şi a fost sigilat de un inspector DEKRA, iar la destinaţie în rezervor au încăput 46.92 litri de diesel.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter