Daimler şi chinezii de la BYD lansează primul lor vehicul comun: electromobilul DENZA
23 Aprilie 2014, 10:08
Acum doi ani germanii de la Daimler şi chinezii de la BYD anunţau crearea unei mărci comune, numită DENZA, care urma să se focuseze exclusiv spre automobilele electrice, create în China pentru piaţa chineză. Tot atunci partenerii au dezvăluit şi conceptul NEV (New Energy Vehicle), care prefaţa primul model de serie, care urma să fie lansat în 2013.

Ei bine, termenul de pregătire a modelului s-a dovedit a fi dublu şi abia acum Daimler şi BYD au dezvăluit primul electromobil de serie DENZA, inspirat din conceptul NEV. Cu o
caroserie liftback, noua DENZA mizează pe un spaţiu interior generos şi o versatilitate sporită a interiorului. Germanii menţionează că noul model va fi deosebit de sigur şi fiabil, ingineria lui fiind perfecţionată în peste 1.2 milioane de kilometri de test, pe parcursul ultimelor 18 luni. La capitolul
siguranţă, inginerii au zdrobit peste 20 de maşini în toate scenariile posibile pentru a se convinge de siguranţa desăvârşită, iar recent maşina a fost testată la C-NCAP, paralela chineză a EuroNCAP-ului, şi a obţinut calificativul maxim de 5 stele acolo.
Noul model are o autonomie de până la 300 km, fiind astfel compatibil cu ritmul de viaţă cotidian al locuitorilor marilor oraşe şi ale suburbiilor. Motorul electric poate dezvolta o putere maximă de 117 CP, iar cuplul atinge valoarea de 290 Nm. Viteza maximă este limitată la 150 km/h.
Noul electromobil va ajunge în showroom-urile chineze în luna septembrie şi va porni de la un preţ de 43,400 euro, însă în unele oraşe subvenţiile guvernamentale îi vor putea reduce preţul efectiv până la sub 30,000 euro.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,915
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (1)
FIFA
Chişinău
la 23 Aprilie 2014 - 11:15
în perste 1.2 milioane ..peste
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!