Premieră: noul Citroen DS 6WR
15 Aprilie 2014, 09:49
Citroen anunţă astăzi primul său SUV compact de serie din gama DS, pregătit pentru debutul de la Salonul Auto de la Beijing – DS 6WR, unde WR vine în rol de abreviere a calificativelor „Wild and Refined” (sălbatic şi rafinat, n.r.). Deci, francezii lansează un nou SUV, pe care îl individualizează drept săbatic şi rafinat. Să fie oare aşa?
Ei bine, despre rafinat se poate da din cap afirmativ imediat, întrucât noul model a fost conceput la Paris, capitala fashion-ului şi a designului, iar gama DS a celor de la Citroen s-a distins întotdeauna printr-un plus de rafinament. Mai mult ca atât, noul model s-a inspirat din formele conceptului Wild Rubis, dezvăluit acum un an la Shanghai. Cât priveşte
sălbaticul din noul model – aici pot apărea îndoieli serioase, întrucât DS 6WR vine cu o siluetă de SUV compact, dar nu va dispune de tracţiune integrală, în locul ei fiind instalat sistemul Grip Contol – un soi de sistem anti-derapaj arhicunoscut în industria auto. Citroen anunţă deocamdată doar două motorizări pentru noul model, ambele pe benzină – e-THP 160 şi THP 200, cu 160 CP la activ şi, respectiv, 200 CP. Aceste motorizări vor veni cu injecţie directă şi turbine Twin Scroll. Motoarele vor fi cuplate la o cutie de viteze automată cu 6 trepte.

Se pare că la baza noului model stă noua platformă tehnică modulară a francezilor, care le-a permis extinderea generoasă a ampatamentului până la 2.73 metri, în timp ce lungimea totală a maşinii constituie 4.55 metri.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,023
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Aprilie 2014 - 20:05
Faca aluzie la noul Duster!
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!