Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile rezultate EuroNCAP: Hyundai i10 ia doar 4 stele, noul Mercedes-Benz C-Class obţine 5 stele

15 Mai 2014 - 13:21
Ilie Toma
Noile rezultate EuroNCAP: Hyundai i10 ia doar 4 stele, noul Mercedes-Benz C-Class obţine 5 stele
EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele unei noi serii de teste de siguranţă, serie în care au fost incluse doar două modele – Hyundai i10 şi noua generaţie Mercedes-Benz C-Class.

Hyundai i10 a primit un calificativ modest de 4 stele. Protecţia adulţilor a fost relativ bună în momentul impactului, marginală doar în zona gambei piciorului drept a şoferului. La inspecţia de după impact, însă, s-a dovedit că uşa spate de pe partea impactului era întredeschisă, iar scenariul unui impact mai puternic ar putea agrava această situaţie. Analiza filmelor din momentul impactului a scos la iveală faptul că mânerul uşii s-a mişcat în momentul impactului, tot el fiind, cel mai probabil, şi cauzatorul deschiderii uşii. Impactul lateral cu un stâlp a demonstrat şi el o protecţie marginală în zona pieptului, în timp ce lovitura laterală cu o barieră deformabilă a garantat o protecţie mai bună. Impactul spate a oferit de asemenea un nivel bun de protecţie. Protecţia copiilor de la bord a fost apreciată înalt, în schimb punctele pentru sistemele de asistenţă au fost mai reduse, de doar 54%, din cauza indisponibilităţii în dotare standard a mai multor sisteme de siguranţă.

Rezultatele testării noului Mercedes-Benz C-Class erau aşteptate mult mai mult de noi, ce de la PiataAuto.md, dată fiind proaspăta noastră achiziţie a unui astfel de model în parcul redacţiei. Presupunerile noastre de acum câteva zile s-au adeverit – Mercedes-Benz C-Class a obţinut calificativul maxim de 5 stele. Modelul este dotat standard cu capotă activă, pentru o mai bună protecţie a pietonilor, cu 9 airbag-uri, sistem ESP şi sistem de frânare automată autonomă în cazul sesizării pericolului unui impact. Protecţia adulţilor a fost excelentă la impactul frontal şi lateral, maşina obţinând punctajul maxim, doar impactul lateral cu un stâlp lăsându-se cu calificativ marginal pentru zona pieptului şi bun pentru celelalte părţi ale corpului.

C-Class a primit un califativ foarte bun la protecţia copiilor, iar la protecţia pietonilor capota activă l-a ajutat să cumuleze puncte, în timp ce marginea frontală ascuţită a capotei şi grilei s-a dovedit a fi un pic prea rigidă faţă de aşteptările EuroNCAP. Cumulând şi un punctaj de 70% la sistemele de siguranţă, noua generaţie C-Class şi-a adjudecat într-un final nota maximă de 5 stele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter