Aston Martin a prezentat la Goodwood conceptul DP-100 Vision GT
30 Iunie 2014, 09:30
Nu numai niponii de la Nissan au prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood conceptul său Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, creat pentru a celebra cea de-a 15-a aniversare a legendarului joc de consolă Gran Turismo, dar şi britanicii
de la Aston Martin, care au adus un concept creat cu aceeaşi ocazie, numit Aston Martin DP-100 Vision GT, unde „DP” vine de la „Design Project”.
Spre deosebire de lumea
virtuală, unde conceptul va
putea fi pus în mişcare,
aducând plăcere jucătorilor
Gran Turismo 6, conceptul
real reprezintă doar o
machetă statică.
Desigur, macheta este lipsită de partea tehnică, dar virtual DP-100 Vision GT este pus în mişcare de un imens V12 de 800 CP amplasat central şi dotat cu două turbocompresoare.
Chiar dacă cei de la
Aston Martin ne spun că
DP-100 Vision GT rezonează
cu aşa maşini precum
Aston Martin One-77 şi
Aston Martin CC100 Speedster Concept, în mulţimea elementelor stilistice noi am observat forme cunoscute, care ne aduc puternic aminte de conceptul Ford GT90, prezentat pe la mijlocul anilor
90 ai secolului trecut.
Printre aceste elemente, ce trădează asemănarea, se enumeră blocurile faţă înguste, forma aripilor faţă, care este un pic detaşată de caroserie în cazul lui Aston Martin DP-100 Vision GT pentru amplasarea camerelor retrovizoare, precum şi de plafonul panoramic cu ranforsări caracteristice şi capacul motorului de sticlă, ce expune la vedere „inima” supercar-ului.
Se pare că Aston Martin a făcut intenţionat asemănarea cu Ford GT90 (pe poză), pentru a se răzbuna pe foştii săi proprietari, care acum produc modele de scară largă, dotate cu grila „a la Aston Martin”.
Un lucru este cert, acest pas nu a făcut alt ceva decât să ne amintim de existenţa conceptului incredibil Ford GT90, care şi la această zi uimeşte şi inspiră (pe cei de la Aston Martin).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,291
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!