Premieră: Ford Edge
25 Iunie 2014, 14:55
Compania Ford a dezvăluit cea de-a doua generaţie a SUV-ului Edge, care, odată cu acest eveniment, a păşit de la nivelul unui model pur nord-
american la unul global. Astfel, tot mai multe modele Ford devin comune atât pentru piaţa SUA, cât şi pentru cea din Europa, cu mici adaptări de motorizări.
Noul Ford Edge nu aduce un design suprinzător, întrucât repetă aproape în întregime formele conceptului cu acelaşi nume dezvăluit în 2013 la Salonul Auto de la Los Angeles, iar mai apoi la Salonul Auto de la Geneva de la începutul acestui an. Modelul de serie se distinge printr-un calandru masiv, lumini LED şi jante imense, cu mărimi de până la 20 ţoli.
Pe piaţa SUA Ford Edge va fi disponibil şi în versiune Edge Sport, care beneficiază de un kit aerodinamic mai agresiv şi jante de culoare neagră. Versiunea Edge Sport va veni în Europa doar după ce producătorul va avea pregătite motoare noi mai puternice.
Iniţial, sub capota Edge-ului european se va regăsi dieselul Duratorq de 2.0 litri, disponibil în două versiuni de putere – 180 CP şi 210 CP. Motorizarea de 210 CP va putea fi cuplată doar cu o cutie de viteze automată cu 6 rapoarte. Noul Ford Edge va fi disponibil atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi cu tracţiune integrală, iar ceva mai târziu cumpărătorii vor putea opta şi pentru un benzinar turboaspirat de 2.0 litri şi 245 CP.

Noul model e construit pe platforma Ford Global Midsize, pe care se bazează şi noua generaţie Mondeo. Dimensiunile lui Edge îl încadrează în segmentul SUV-urilor de talie medie, concurând mai degrabă cu modele precum BMW X3 sau Audi Q5.
Producţia noului SUV american va avea loc la uzina canadiană Ford, iar vânzările vor lua startul abia la începutul anului viitor. Va avea noul model priză la publicul european sau nu – rămâne de văzut, însă e cert
faptul că Ford Edge, alături de Kuga şi EcoSport, are menirea de a fortifica poziţiile mărcii americane în segmentul SUV-urilor pe teritoriul Europei.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,173
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!