La baza viitorului Jaguar XE va sta o arhitectură avansată din aluminiu
29 Iulie 2014, 14:32
Cel mai anticipat Jaguar din acest an este modelul XE, care va debuta pe 8 august, la Londra. Printre concurenţi într-atât de puternici cum ar fi BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes-Benz C-Class, noul Jaguar XE trebuie să se distingă prin ceva special.

Din această categorie fac parte propulsoarele puternice şi eficiente din noua familie „Ingenium”, care în versiunile de top al lui XE asigură o viteză maximă de peste 300 km/h. Dar britanicii sunt siguri, că cel mai important în noul XE, este caroseria, construită în jurul unei arhitecturi avansate din aluminiu. Sedanul compact va utiliza pe scară largă un aliaj din aluminiu de înaltă rezistenţă, care se numeşte „RC 5754”, mai exact 75% din structura caroseriei
vor fi realizate din aluminiu!
Pentru comparaţie, doar 48% de aluminiu sunt utilizaţi în caroseria actualului C-Class. În crearea caroseriei viitorului XE sunt aplicate şi tehnologii aerospaţiale, inclusiv îmbinarea pieselor din aluminiu prin lipire.

Datorită aluminiului de înaltă rezistenţă, rigiditate torsională a caroseriei va fi extrem de mare, ceea ce va spori manevrabilitatea, care promite a fi cea mai bună din clasa sa. Arhitectura din aluminiu va reduce consumul de combustibil şi nivelul de CO2, care în cea mai eficientă versiune se vor situa sub valorile de 4,0 l/100 km şi respectiv 100 g/km! Dar aceasta nu este tot. Aluminiu nu numai reduce din greutate şi consum, sporeşte manevrabilitatea şi siguranţa, dar permite de a fi reciclat
aproape în totalitate. Iar reciclarea este unul dintre obiectivele principale ale mărcii Jaguar, care, către anul 2020, tinde să creeze automobile, ce vor putea fi reciclate în proporţie de 75 la sută.

Reamintim că, în acest moment, gama de modele Jaguar dispune de trei modele, structura caroseriei ale cărora este executată din aluminiu, acestea fiind F-TYPE, XK şi XJ, iar curând li se va alătura şi noul Jaguar XE.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,702
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!