Statistici alarmante: 1 din 4 tineri din Europa şi-a făcut un „selfie” în timp ce conducea
4 August 2014, 15:00
Febra reţelelor sociale pare să ne infecteze societatea ireversibil, iar uzanţa de a-ţi autoportreta grimasa în tot soiul de ipostaze, cunoscute ca „selfie”, îi captează şi pe cei care conduc. Mai ales pe tineri.

Ford a finanţat de curând un studiu operat pe mai mult de 7,000 de tineri europeni cu vârste între 18 şi 24 de ani, proprietari de smartphone-uri şi maşini. Statisticile rezultate sunt de-a dreptul înfricoşătoare – unul din patru tineri şi-a făcut cel puţin un „selfie” la volan în timp ce conducea, iar unul din doi şi-a făcut cel puţin odată o poză la volan. Şi asta în timp ce aproape toţi respondenţii au recunoscut că această practică este una periculoasă.
Se pare că bărbaţii din această categorie de vârstă sunt mai pasibili de a-şi asuma riscul disconcentrării de la volan, cauzată de un „selfie”. Dacă e să divizăm statisticile în clasamente pe naţiuni europene, britanicii au riscat cel mai mult, 33% dintre respondenţi
recunoscând că şi-au făcut „selfie”-uri în timpul deplasării, urmaţi de germani, cu 28%, francezi tot cu 28%, români cu 27%, italieni cu 26%, spanioli cu 18% şi belgieni cu 17%. Germanii îşi verifică cel mai fevril conturile din reţelele sociale în timp ce conduc,
peste 35% din respondenţi
recunoscând că au făcut-o în timp ce conduceau, urmaţi de britanici cu 32%, belgieni cu 26%, români cu 25%, francezi cu 23%, italieni cu 21% şi spanioli cu 8%. Aproape toţi şoferii tineri români au admis că şi-au făcut cel puţin odată o poză la volan (97%), urmaţi de germani (55%), britanici (43%), belgieni (41%), francezi (41%), italieni (40%) şi spanioli (32%).

Ford a identificat că realizarea unui „selfie” poate distrage un şofer aproximativ 14 secunde de la volan, iar verificarea statutului unui cont în reţelele sociale – aproximativ 20 secunde. Or, 20 de secunde la o viteză de 100 km/h sunt suficiente pentru a parcurge distanţa a cinci terenuri de fotbal în lungime.

Dvs. v-aţi făcut vreodată un „selfie” în timp ce conduceaţi? Aţi verificat vreodată reţelele sociale la volan?
PiataAuto.mdIlie Toma
1
1,987
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!