„Evitaţi” – un nou grup pe Facebook care vrea să-i ajute pe cei din traficul Chişinăului
8 Septembrie 2014, 13:02
De curând internauţii moldoveni care conduc frecvent în traficul din Chişinău au creat un grup botezat „Evitaţi” pe Facebook, menit să-i informeze în timp real pe toţi participanţii la trafic despre străzile şi zonele în care s-au creat ambuteiaje sau se circulă mai greu. Astfel, zic creatorii grupului, va fi posibil de evitat zonele aglomerate, economisind timp și combustibil.

Orice persoană înregistrată pe rețeaua de socializare Facebook este în drept să facă parte din grupul „Evitați”, printr-o simplă acţiune de aderare. Ulterior, fiecare nou membru va putea să-şi invite şi propriii prieteni să adere la acelaşi grup.
Comparativ cu unele aplicații similare destinate smartphone-urilor, acest grup este mai ușor de utilizat. Nu ești obligat să dispui de vreun cont Google sau Apple, nu există nici măcar necesitatea instalării aplicației pe telefonul mobil. În zilele noastre practic fiecare utilizator de smartphone dispune din start de aplicația Facebook și majoritatea dintre noi o utilizează zilnic. Marele avantaj al acestui grup îl reprezintă afișarea în newsfeed-ul fiecărui membru, atunci când cineva postează. De asemenea, dacă cineva dintre prietenii Dvs. de pe Facebook,
fiind membru al grupului „Evitați” o să posteze în el informație, în mod normal o să primiți o notificare la ecranul telefonului, prin intermediul aplicației Facebook.

Grupul „Evitați” este destinat în primul rând persoanelor ce conduc pe drumurile din capitala Moldovei, Chișinăul fiind și cel mai aglomerat oraș. Dar sunt salutabile și informațiile ce țin și de restul localităților sau drumurilor naționale, și de ce nu, chiar și a punctelor de trecere a frontierelor cu țările vecine.
Pozele de la fața locului vor avea un impact vizual și mai mare, așa că nu ezitați să faceți una și să o postați în grup. Desigur, asta în caz că staționați sau aveți un pasager alături care ar face poza în locul Dvs., pentru că siguranţa rutieră e prioritară, iar scrierea mesajelor sau postărilor în timpul condusului e ilegală şi extrem de periculoasă!

Sunteţi invitaţi să faceți parte din grupul „Evitați” și să ne ajutăm reciproc la evitarea ambuteiajelor.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
4
3,126
COMENTARII (2)
alexander
Chişinău
la 9 Septembrie 2014 - 23:07
Astazi am citit in ziar despre un astfel de grup pe facebook in Franta. 15 din membrii sai au fost adusi azi in fata tribunalului pentru suspendarea pe termen de pina la 3 ani a permisului de conducere si 1500 euro amenda, pentru faptul ca divulgau informatii despre radarele mobile si controale inopinante ale politiei franceze.
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 10 Septembrie 2014 - 07:13
Dar în pofidă divulgării acestei informații, grupul avea popularitate?
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!