Întreprinderea de Stat Registru dezminte informaţiile privind nevalabilitatea plăcuţelor de înmatriculare
19 Septembrie 2014, 15:50
Acum ceva timp, mai multe entităţi de presă din Moldova au publicat informaţii despre posibilitatea ca plăcuţele de înmatriculare de tip nou să fie declarate nevalabile ca urmare a unei expuneri a Comisiei Naţionale de Heraldică privind elementele grafice prezente pe stema plăcuţelor. Considerând-o drept informaţie de importanţă pentru proprietarii de automobile, PiataAuto.md a publicat o scurtă referire la o ştire la acest subiect, publicată iniţial pe portalul Noi.md, menţionând chiar în materialul publicat despre faptul că informaţia a fost preluată de pe Noi.md, iar pentru pentru adoptarea oricăror schimbări cu privire la statutul legal al plăcuţelor de înmatriculare „va fi nevoie de pronunţarea instanţei de judecată asupra acestei situaţii.”

Astăzi la adresa redacţiei am primit o scrisoare de la Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, prin care această informaţie este dezminţită. Plăcuţele de înmatriculare sunt legale, iar informaţia precum că stema de stat
aplicată pe acestea ar fi modificată nu ar implica ilegalitatea din oficiu, neexistând niciun act sau interdicţie aplicată de vreo autoritate în acest sens. Deci, cei de la Registru asigură toţi proprietarii de automobile din Moldova că plăcuţele de înmatriculare nu riscă declararea nevalabilităţii.

De asemenea, cei de la Registru ne-au solicitat să facem şi o dezminţire cu privire la informaţia publicată iniţial de Noi.md prin care se făcea referire la o „şedinţă în care directorul
întreprinderii de stat CRIS „Registru” a menţionat că designul noilor plăcuţe, şi implicit a stemei aplicate pe ele, nu a fost anterior coordonat cu Comisia Naţională de Heraldică, aşa cum prevede procedura legală.”, această informaţie fiind de asemenea catalogată de întreprinderea de stat drept una neveridică.

Redacţia PiataAuto.md îşi prezintă scuzele de rigoare pentru admiterea publicării acestor informaţii pe site-ul nostru, prin preluarea ştirii.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
5
2,826
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!