Mercedes-Benz Future Truck 2025 – camionul autonom al viitorului!
25 Septembrie 2014, 14:10
Munca unui camionagiu necesită foarte mult efort şi concentrare, iar pe an ce trece producătorii de camioane tind să le uşureze viaţa conducătorilor de camioane cu diferite sisteme şi tehnologii moderne. Cu conceptul excepţional Future Truck 2025,
care a fost prezentat la salonul vehiculelor comerciale
de la Hannover,
Mercedes-Benz vrea să ridice activitatea conducătorului unui
camion la un nivel cu totul diferit!
Camionul are un aspect impunător, caracterizat printr-o cabină aerodinamică cu un design futurist şi o mulţime de LED-uri, care luminează direct prin vopsea. Interiorul nu este mai puţin spectaculos.
Aici găsim o podea din lemn, care asemenea unui val urcă către consolă! La dispoziţia conducătorului sunt 4 display-uri, două dintre care lucrează pe post de oglinzi retrovizoare. Al treilea display arată ceasurile de bord şi alte informaţii vitale despre camion, iar al patrulea, este de fapt o tabletă Samsung detaşabilă, care are rol de sistem multimedia.
Pasagerul acestui camion se va simţi ca într-un avion la clasa întâi, dar nici fotoliul conducătorului nu rămâne
prea mult în urmă!
Acesta se poate roti la 45 de
grade, pentru ca conducătorul să ia o poziţie mai confortabilă chir şi în timp ce conduce! Staţi puţin! Cum ar conduce el fiind aşezat pe diagonală?! De fapt, va conduce camionul de unul singur în regim complet autonom datorită sistemului „Highway Pilot”!
În regimul autonom, LED-urile exterioare îşi schimbă culoarea
din alb în albastru.

În vara acestui an sistemul autonom a fost testat în condiţii reale de trafic pe o porţiune al autobanului A14 din
Magdeburg, Germania, la viteze de până la 80 km/h. Potrivit celor de la Mercedes-Benz conceptul Future Truck s-a descurcat de minune în regim autonom, deplasându-se neasistat la o distanţă sigură faţă de alte vehicule. Camionul foloseşte stereo-camerele, radarul şi diferiţi senzori, pentru a alerta conducătorul despre vehiculele din unghiul mort, riscul unui accident cu obiecte statice sau cele aflate în mişcare. Fiind complet autonom, camionul nu necesită un alt camion de ghidare, acest sistem deja dezvoltat de ceva vreme.
Conceptul Future Truck 2025 mai este echipat şi cu un sistem inteligent de comunicare cu alte vehicule pe o rază de 500 de metri, ceea ce îi sporeşte siguranţa şi „orientarea în spaţiu”.
Acest sistem comunică creierului camionului despre intenţiile şi mişcările altor vehicule sau camioane, astfel pregătindu-l de eventuale situaţii neprevăzute.
De exemplu, atunci când un vehicul intră pe autoban, sau în faţă există un ambuteiaj, camionul va fi pregătit în avans pentru aceste situaţii.
Cei drept, toate posibilităţile acestui camion vor fi implementate treptat pe camioanele Mercedes-Benz de serie, şi poate, cine ştie, către acel an 2025 toate aceste idei se vor materializa în totalitate. Şi atunci munca camionagiului va fi o adevărată
odihnă, lipsită de monotonia şi oboseala tipică acesteia!
Dar conducătorul poate să se transforme şi într-un manager, care în timpul liber va putea rezolva diferite probleme legate, spre exemplu, de logistică. Un nou statut, deci, o noua meserie de vis!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
4,198
GALERIE FOTO (48 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (5)
Igor
Chişinău
la 26 Septembrie 2014 - 07:48
super! acuma puneti pe dinsu 1 miliard de cristale swarovski si bagati-l in reclama cu volvo :))
0
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 26 Septembrie 2014 - 10:30
Are un sisign foarte simpatic... interiorul chiar imi place mult... dar acele LED-uri strica tot:(
0
1
Valeriu
Chişinău
la 26 Septembrie 2014 - 16:45
Pe jos in salon oare are laminat, mdf, parchet sau lemn?
0
1
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 26 Septembrie 2014 - 18:24
Valeriu ...așela îi Dă-Ăs-Pă :D :D
0
1
Valeriu
Chişinău
la 27 Septembrie 2014 - 11:16
Eugen, eu cred ca e chiar linoleum! E mai ieftin, dar daca-i pocnesti o stea cu trei colturi e mai scump decât orice alt material!:-D
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!