Offroader-ul extrem cu un apartament de lux în spate: Mercedes-Bez Zetros
2 Septembrie 2014, 07:38
Nu vă grăbiţi să vă declaraţi fascinaţi de noua creaţie a celor de la Mercedes-Benz! Încă în martie 2011 redacţia noastră publica o ştire despre două exemplare Zetros cu totul speciale şi nebune în acelaşi timp, create de către cei de la Mercedes-Benz pentru doi oameni de afaceri din Mongolia, care-şi doreau escapade de vânătoare în lux absolut. După trei ani şi jumătate germanii s-au gândit că ideea ar putea prinde la public dacă ar pune în producţia de serie astfel de apartamente de lux cu mobilitate în offroad extrem, aşa că acum Mercedes-Benz lansează un camion similar, însă în formulă 4x4, nu 6x6, asemeni ideii originale.

Deşi pare imens, noul camion vine cu capacităţi de offroad care l-ar face invidios pe orice offroader compact.
Acesta dispune de tracţiune integrală permanentă, cu 3 diferenţiale blocabile, poate urca pante de 80% şi poate rula prin ape adânci de până la 1.19 metri. Spre deosebire de alte offroader-e mai mici, Zetros nu are probleme cu supraponderabilitatea, întrucât masa totală admisă constituie 18 tone, iar asta i-a permis să pună pe el greutăţi masive, mai ales în zona apartamentului de lux. Întreaga sarcină va fi propulsată de un motor diesel de 7.2 litri, care dezvoltă 326 CP şi 1,300 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată cu 6 trepte.

Cabina şi zona de living sunt conectate printr-un soi de coridor. În zona de living, însă, tronează ambianţa
unui apartament de lux, fără vreun sacrificiu necesar din cauza mobilităţii. Iar aici vorbim la propriu – în apartamentul pe patru roţi există podea din piatră naturală şi chiar şi anumite zone ale bucătăriei sunt acoperite cu acelaşi material, mobila e executată din lemn masiv, iar duşul e îngrădit cu piese de sticlă masivă. Vă spuneam noi că numărul de kilograme nu a contat!

Autonomia vehiculului este asigurată de un rezervor de 300 de litri de apă potabilă, şi alte rezervoare care adăpostesc 600 de litri de diesel drept combustibil! Vehiculul are şi un set de baterii litiu-ion, un sistem de captare a energiei solare, dar şi un generator diesel pentru a asigura energia apartamentului de lux în perioadele de staţionări lungi. Există, de asemenea, şi un sistem de aer condiţionat autonom, dar şi două încălzitoare de apă caldă pe bază de diesel.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,381
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!