Premieră: Opel ADAM S
18 Septembrie 2014, 09:37
La familia modelului Opel ADAM se alătură o versiune dinamică, numită ADAM S, care va debuta la
Salonul Auto de la Paris.
Noi am cunoscut laturile pozitive şi negative ale modelului ADAM, iar ceea
ce ia lipsit cel mai mult întotdeauna a fost puterea, caci la capitolul opţiunilor infinite de individualizare modelul german stă foarte bine. Dar odată cu debutul „rachetei de buzunar”, ADAM S, lucrurile promit să se schimbe.
Versiunea de serie este identică cu modelul de preproducţie, care a fost prezentat la Salonul de la Geneva din acest an. Aceleaşi logouri „ADAM S” pe pilonii spate, aceleaşi jante de 18 inch (sunt oferite şi jante de 17 inch) şi acelaşi kit aerodinamic, care cuprinde spoilerele faţă spate, pragurile laterale şi difuzorul spate. Noul ADAM S a mai primit LED-uri pentru blocurile optice faţă şi spate, la fel şi o combinaţie coloristică pentru caroserie numită „Red n Roll”, cu diferite varietăţi de culori pentru acoperiş, special concepute pentru ADAM S.
La interior ADAM S primeşte scaune sport Recaro Performance, cadrane redesenate şi alte trucuri stilistice, precum volanul căptuşit în piele roşie şi neagră. Chiar în dotarea de bază Opel ADAM S va dispune de sistemul multimedia IntelliLink cu ecran de 7 inch şi conectivitate la smartphone-uri Apple iOS şi Android.
Ingredientul principal al ADAM S, însă, este benzinarul 1.4 Turbo Ecotec, care livrează 150 CP şi 220 Nm. . Cuplat la o cutie manuală cu 6 viteze, ADAM S poate accelera de la 0 la 100 km/h în
8,5 secunde, în timp ce viteza maximă depăşeşte 200 km/h (anterior se vehicula cifra de 220 km/h).
Datorită sistemului start/stop ADAM S se conformă normelor ecologice Euro 6, iar consumul mixt al acestuia constituie 6,4 l/100 km.
Pentru un comportament mai atletic, Opel ADAM S a primit un şasiu sport,
o direcţie mai precisă şi un sistem de frânare OPC S.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,254
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!