Ferrari F60 America – doar pentru americanii cărora le încurcă 2.5 milioane de dolari
13 Octombrie 2014, 12:05
În acest an compania Ferrari împlineşte exact 60 de ani de când este prezentă pe teritoriul nord american, iar cu ocazia acestui jubileu producătorul din Maranello a conceput un roadster unic numit F60 America. Acesta va fi produs într-un număr de doar 10 exemplare, cu un preţ de 2.5 milioane de dolari fiecare, şi va fi comercializat pe teritoriul Americii de Nord.
F60 America va fi o adiţie perfectă într-o colecţie şi va fi scos ocazional la plimbări de coastă în zile însorite, căci acesta nu vine cu un acoperiş, care ar putea proteja ocupanţii pe timp ploios…
La baza roadster-ului stilat, stă coupe-ul F12berlinetta, de la care a fost preluată partea tehnică, inclusiv propulsorul V12 de 6.3 litri, care dezvoltă 740 CP şi este capabil să accelereze acest roadster de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde!
Chiar dacă F60 America pare a fi o continuă dezvoltare a altui „căluţ cabrat”, F12 TRS, acesta este inspirat din clasicul Ferrari 275 GTS 4 NART Spider din 1967, care la fel ca şi noul model, a fost produs doar în 10 exemplare pentru piaţa Americii de Nord.
Designul noului Ferrari F60 America este mai elegant şi mai rafinat, decât aspectul agresiv al lui F12 TRS, dar această interpretare se va privi mult mai frumos pe coasta californiană.
Printre ideile unice, se pot remarca logourile prezente pe aripile faţă şi la interior, culoare specială, inspirată din echipa North American Racing Team şi tapiţarea distinctă a scaunelor şoferului şi pasagerului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,002
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!