Audi Prologue concept vine cu noi idei la Los Angeles
19 Noiembrie 2014, 12:27
La Salonul Auto de la Los Angeles, Audi debutează cu un coupe de lux, numit Prologue concept. Acest concept prefăţează un viitor concurent pentru modelul Mercedes-Benz S-Class Coupe, dar şi o nouă tendinţă în design pentru producătorul german.
Ultima îşi ia amploare la partea
frontală unde renumita grilă
„Single Frame” este schimbată cu o formă trapezoidală interesantă, dar care aduce aminte de modelele Ford…
Totuşi, trebuie să apreciem curajul celor de la Audi de a schimba ceva la modelele sale, căci actualul design este cam răsuflat, iar acest concept deschide o nouă eră în designul modelelor din Ingolstadt. Conceptul Prologue aduce aminte şi de vechile
modelele Audi de la mijlocul anilor ’90 ai secolului trecut, prin capota joasă, lată şi plată, care vine în contrast cu parbrizul arcuit voluminos. Silueta conceptului este alungită spre spate datorită pilonilor spate, care se preling
de pe acoperiş pe capacul portbagajului. Muchiile de deasupra aripilor şi jantele de 22 de inch sunt inspirate din legendarul Audi Ur quattro din anii ’80 ai secolului trecut, dar sunt reprezentate într-un mod mai elegant.
Privit din spate, Audi Prologue concept aduce aminte de Citroen C6, prin geamul spate arcuit în interior, în timp ce blocurile optice orizontale vin să ne amintească de acelaşi S-Class Coupe. Având 5.10 metri în lungime, 1.95 metri în lăţime şi o înălţime de 1.39 metri, Prologue concept este
ceva mai scurt şi mai scund decât actualul A8. Pentru o manevrabilitate sporită, Audi Prologue concept este dotat cu un sistem de direcţie, care întoarce şi roţile spate cu până la 5 grade.
Noul Audi Prologue concept este propulsat de motorul 4.0 TFSI V8,
care dezvoltă 605 CP şi 700 Nm
(750 Nm cu funcţia overboost).
Datorită acestuia şi, desigur, cu ajutorul sistemului de tracţiune integrală quattro, Audi Prologue concept accelerează până la prima sută de kilometri în 3,7 secunde! În ciuda performanţelor dinamice, conceptul este destul de eficient, având un consum mixt de 8,6 l/100 km.
Interiorul este foarte laconic, iar bordul îi este transformat într-un display continuu! Şi mai interesant este display-ul arcuit de pe tunelul central, compus dintr-o peliculă subţire OLED, care se îndoaie după forma propusă. Tabloul este finalizat de selectorul transmisiei automate cu 8 trepte, care este integrat elegant în tunelul central.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,639
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (1)
Vlad
Chişinău
la 19 Noiembrie 2014 - 13:22
Arata foarte bine - in sfirsit ceva nou de la Audi!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!