Jaguar F-TYPE primeşte tracţiune integrală şi transmisie manuală!
21 Noiembrie 2014, 15:34
Britanicii de la Jaguar au prezentat la Los Angeles noua gama F-TYPE care acum vine cu tracţiune integrală şi alte opţiuni intrigante, care îl vor pune pe jar pe principalul rival - Porsche 911!
Noul sistem de tracţiune integrală are un creier inteligent numit Intelligent Driving Dynamics (IDD), care în condiţii normale transmite 100% din cuplul către roţile spate, iar în cazuri extreme, în curbe sau pe carosabil alunecos, acesta va redistribui cuplul între cele două punţi cu ajutorul unui cuplaj electromecanic.
Sistemul de tracţiune integrală va fi disponibil pe motorizările de top AWD V6 S (380 CP) şi AWD V8 R (550 CP). Apropo, acum şi decapotabila va fi disponibilă în versiunea F-TYPE R Convertible, cu potentul 5.0 V8 Supercharged de 550 CP sub capotă. Cea mai dinamică versiune cu
tracţiune integrală este F-TYPE R Coupe AWD, care poate accelera
de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h)
în 3.9 secunde şi atinge o viteză maximă de 300 km/h.
Pe lângă noul sistem AWD, versiunile Jaguar F-TYPE cu tracţiune spate în caroserie Coupe şi Convertible cu propulsorul 3.0 V6 Supercharged
(340 CP sau 380 CP), vor primi
o cutie manuală!
Noua transmisie manuală cu 6 trepte este dezvoltată împreună cu cei de la ZF, iar atuul acesteia sunt cursele extrem de scurte de doar 45 mm.
Dar nici asta nu e tot! Apărute doi ani în urmă, modelele Jaguar F-TYPE dispuneau de o servodirecţie hidraulică clasică, iar acum acestea primesc o direcţie asistată electric! După spusele celor de la Jaguar, la momentul dezvoltării modelelor F-TYPE nu exista o direcţie acţionată electric în stare de a oferi plăcerea condusului cu care se lauda servodirecţia hidraulică. Acum însă, aceasta există, şi oferă nu numai plăcerea condusului, dar şi un consum mai redus!

Şi la final, Jaguar a dezvoltat şi un acoperiş din fibră de carbon pentru F-TYPE Coupe, care cântăreşte doar 4,25 kg, ceea ce este mai puţin decât analogul său din aluminiu.
În rezultatul implementării noilor transmisii, numărul modelelor F-TYPE în caroserie Coupe şi Convertible, a crescut de la 6 la 14 versiuni diferite! Acum, alegerea unui Jaguar F-TYPE
va fi mult mai dificilă…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,668
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!