Copiii orfani şi rămaşi fără îngrijirea părinţilor au transmis astăzi scrisori şi desene pentru Moş Crăciun!
26 Noiembrie 2014, 19:46
Povestea expediţiei fantastice din Moldova spre Laponia şi capătul pământului a avut astăzi un capitol de-a dreptul înălţător. Redacţia PiataAuto.md a vizitat prima casă de copii orfani şi rămaşi fără îngrijirea părinţilor, de unde am primit sute de scrisori şi desene pentru Moş Crăciun. Mai exact, redacţia noastră a vizitat astăzi şcoala de tip internat pentru copii orfani şi rămaşi fără îngrijirea părinţilor din oraşul Străşeni.

Am fost întâmpinaţi cu o licărire specială în ochii copiilor, care ne-au înmânat cu atâta sinceritate desenele şi scrisorile lor pentru Moş Crăciun!
Aceştia ne-au rugat să le povestim mai multe despre tărâmul lui Moş Crăciun, despre expediţia noastră spre casa lui şi despre adevăratul Moş Crăciun, din Laponia, cel care se gândeşte la dorinţele tuturor copiilor din lume, indiferent de condiţia în care trăiesc aceştia. Una din fetiţe ne-a întrebat, franc, „cum de a decis Moş Crăciun să vină înapoi cu voi, când vă întoarceţi, anume în Moldova?”. I-am răspuns mărturisindu-i un secret pe care ni l-a spus chiar Moş Crăciun anul trecut! Moşul ne-a spus că, din fericire, din zonele mai favorizate ale lumii îi vin scrisori în care uneori copiii îl roagă lucruri de-a dreptul bizare pentru el – să le aducă un nou update la un joc video, o nouă generaţie de smartphone, un pat cu dungi roze în locul celor maro actuale, o cameră mai mare în care fratele n-ar mai fi, iar acesta să aibă camera lui etc. Dar, în acelaşi timp, Moş Crăciun ne-a destăinuit cu sinceritate că cel mai mult îl înduioşează scrisorile din ţările în care copiii încă-şi mai doresc lucruri simple şi cu adevărat capabile să aducă fericirea umană în adevărata ei esenţă. Un copil de la un orfelinat
din Moldova, anul trecut, i-a desenat Moşului un desen în care el, copilul, era întins pe un pat imens alături de o mamă şi un tată imaginari, pe care nu-i are, şi i-a scris moşului că-şi doreşte cel mai mult o familie, un mamă şi un tată. Moşului i-au dat lacrimile adevărate atunci şi a promis că minunile adevărate se întâmplă, iar el va pune umărul pentru o minune pentru acel copil.

Şi uite aşa, dragii noştri, avem deja sute şi sute de scrisori! Am trecut astăzi şi pe la câţiva din partenerii noştri care au inaugurat puncte de colectare şi am colectat şi de acolo desenele pe care Dvs. le-aţi adus între timp şi să ştiţi că ne bucurăm
enorm, pentru că fiecare scrisoare sau desen înseamnă o speranţă, o intenţie sinceră a unui copil, un gând frumos şi un moment de fericire în copilăria lui! Vă îndemnăm să aduceţi şi Dvs. desenul sau scrisoarea copilului Dvs. la oricare din punctele de colectare, pentru că nu a mai rămas mult până
în ziua în care vom porni în magica expediţie de Crăciun!

Vă mulţumim pentru că ne sunteţi alături şi le spunem şi un sincer mulţumesc şi tuturor companiilor partenere care îşi aduc contribuţia la materializarea acestui frumos proiect!
Da, aşteptăm cu mare nerăbdare şi scrisorile sau desenele Dvs., a celor care încă nu aţi reuşit să vă faceţi timp să le aduceţi!

PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
3
4,921
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!