Audi a restaurat un DKW electric din anul 1956!
26 Ianuarie 2015, 16:32
În ultimul timp vehiculele electrice devin din ce în ce mai populare, iar nu prea mulţi cunosc, că acestea au fost tot timpul printre maşinile convenţionale, doar în cantităţi foarte mici. Aceasta avea să fie soarta modelului electric DKW Schnellaster (DKW intra în componenţa Auto Union, numită mai apoi Audi), care a fost produs în perioada anilor 1955 şi 1962 într-o serie limitată de 100 de exemplare! Doar 2 exemplare au supravieţuit până în zilele noastre, iar unul dintre acestea a fost restaurat minuţios timp de câţiva ani de Audi Tradition şi expus la muzeu.
Exemplarul în cauză este un model din anul 1956, care dispune de un motor electric de 5 kW (aproape 7 CP), care a înlocuit propulsorul pe benzină în trei cilindri de 42 CP. Motorul electric este alimentat de două pachete de baterii cu o tensiune nominală de 80 volţi şi 200 amperi-oră, care asigură o autonomie de 80 de km, sau jumătate din ceea ce pot parcurge media vehiculelor electrice moderne. Viteza maximă este de doar 40 km/h, ceea ce este suficient pentru mediul urban,
deşi principala sa funcţie în anii 50 ai secolului trecut, aveau să fie livrările de pe insulele Wangerooge din Marea Nordului, unde nu erau permise vehiculele, dotate cu motoare cu ardere internă. Este interesant faptul, că acest DKW Schnellaster nu avea o pedală de acceleraţie, cea din urmă fiind înlocuită de un comutator de pe volan, care schimba 4 regimuri de viteză.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,915
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!