BMW M4 Concept Iconic Lights – vin noile Angels Eyes!
6 Ianuarie 2015, 14:52
Cei de la BMW au fost primii, care au creat şi au livrat primul automobil (modelul i8), dotat cu blocuri optice faţă cu tehnologie laser (BMW Laserlight), iar la expoziţia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, bavarezii prezintă viitorul tehnologiei laser pe un concept numit BMW M4 Concept Iconic Lights.
Blocurile optice „iconice” vin să creeze un nou design recognoscibil şi inconfundabil, cum la timpul lor au creat „ochişorii” Angels Eyes.
Având în vedere agresivitatea noilor blocuri optice, le putem boteza ca „Devil’s Eyes”!
Mai mult decât atât, tehnologia laser a fost şlefuită, iar acum faza lungă a blocurilor optice poate ilumina drumul pe o distanţă de 600 de metri, totodată consumând cu 30% mai puţină energie! Datorită sistemului High-Beam Assistant, blocurile optice condiţiile de drum şi nu vor orbi alţi
şoferi, care circulă pe banda opusă sau pe aceeaşi bandă. Un alt sistem ingenios, numit Adaptive Headlight, va ilumina curbele, sau intersecţiile pe lateral, chiar dacă volanul nu va fi rotit în acea direcţie. Şi aceasta nu este tot!
Laserul poate detecta animalele, sau pietonii la o distanţă de 100 de metri, atenţionând şoferul, iar pentru ca acesta să se concentreze la drum, în timp ce conduce în plin întuneric, laserul va “desena” informaţii direct pe asfaltul din faţa maşinii.
Conceptual în cauză mai dispune de noi blocuri optice spate cu tehnologia OLED, care oferă mai mult spaţiu pentru imaginaţia designerilor. Fibrele organice OLED au doar 1.4 mm în grosime şi pot crea efecte tridimensionale spectaculoase.
Pentru prima dată în istorie
OLED-urile sunt folosite şi
pentru indicatoarele de direcţie.
Bavarezii ne destăinuie că primele blocuri optice spate cu tehnologia OLED vor apărea în viitorul apropiat
pe un model al diviziei M GmbH.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,200
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!