Volkswagen Golf R Touch spune adio butoanelor din interior!
6 Ianuarie 2015, 17:23
La expoziţia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas cei de la Volkswagen vin cu un concept, care tinde să ne schimbe percepţia despre interiorul automobilelor viitorului apropiat. Nu demult ne plângeam pe conglomerarea butoanelor de pe
consola centrală a unor modele,
iar producătorii au făcut tot posibilul pentru a reduce numărul acestora. Acum, Volkswagen vrea să excludă definitiv butoanele la interior, ceea ce ne demonstrează acest Golf R Touch.
La exterior acesta pare un Golf R simplu, deşi coloristica caroseriei a fost inspirată de la Peugeot 308 R Concept, iar la interior el dispune de display-e şi touch-pad-uri, care au exclus practic toate butoanele din habitaclu!
Unul din ele, cu diagonala de 12.3 inch, a înlocuit panelul de bord convenţional, iar consola centrală dispune de două display-e mari, unul pentru sistemul multimedia de 12.8 inch (care a exclus din ecuaţie prizele de ventilare centrale) şi altul pentru sistemul de climatizare de 8 inch. Acestea pot fi modificate după preferinţele conducătorului, la fel ca şi lumina ambientală, care vine cu nu mai puţin de 16,4 milioane de culori la alegere! În locul reglajelor iluminării exterioare şi a oglinzilor retrovizoare, au apărut touch-paduri, iar cel mai mare deliciu vine de la sistemul de recunoaştere a gesturilor, datorită camerei montate pe plafon. Sistemul recunoaşte diferite mişcări a mâinilor, cu unul sau mai multe degete, pentru a activarea şi reglarea diferitor funcţii. Prin gesturi se pot regla până şi scaunele! Au mai rămas să inventeze controlul maşinii şi a funcţiilor acesteia cu ajutorul puterii gândului!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,291
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!