Volkswagen Sport Coupe Concept GTE: creaţia care prefaţează viitoarea generaţie Volkswagen CC
27 Februarie 2015, 07:45
Volkswagen Passat CC, redenumit după facelift în Volkswagen CC, are ani mulţi de carieră pe piaţă şi s-a copt demult pentru schimbarea unei noi generaţii. Se pare că lansarea unui succesor pentru CC va avea loc în acest an, cel mai probabil la salonul auto de la Frankfurt din toamnă, iar acum, la Geneva, germanii ne prezintă un concept care prefaţează viitorul model de serie.
Primele schiţe prezentate de germani dezvăluie o siluetă mult mai dinamică, unde linia plafonului pare mult mai coborâtă decât pe actualul CC de serie. Nu face să ne lăsăm, însă, prea tare ademeniţi de aceste schiţe, întrucât conceptul construit „pe viu” ar putea fi mult mai aproape de o versiune de producţie, care va deriva, inevitabil, din noua generaţie a sedanului Passat.
În treacăt fie zis, pentru că nu are mare importanţă pentru viitorul model de serie, conceptul va debuta la Geneva cu un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un propulsor TSI şi două electromotoare, asigurându-se astfel tracţiunea pe patru roţi.

PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,403
COMENTARII (2)
Dumitru
Timişoara, România
la 27 Februarie 2015 - 11:19
Salutare Piata Auto!

Ati scris in articol "În treacăt fie zis, pentru că nu are mare importanţă pentru viitorul model de serie, conceptul va debuta la Geneva cu un sistem de propulsie hibrid...", nu mi-e foarte clar mesajul...de ce nu ar fi important?
Pentru ca nu va fi disponibil deloc acest sistem hibrid (ceea ce ar fi dezamagitor), sau invers, ca va fi automat disponibila si o motorizare hibrida?


0
0
Redacţia PiataAuto.md
Chişinău
la 27 Februarie 2015 - 17:11
@Dumitru:
Pentru că nu va fi deloc disponibil sistemul hibrid pe modelul de serie, cel puţin nu în configuraţia de pe acest concept. Prezentarea conceptelor e o necesitate de studiu şi urmărire a reacţiei publicului la diverse direcţii de design, iar în ultimii ani a devenit de bon-ton ca aproape toate conceptele dezvăluite să aibă câte un sistem de propulsie hibrid mai mult ipotetic, pentru că aşa e corect "politic", aşa e în trend. De cele mai multe ori, ca în acest caz, nici nu se menţionează mai multe detalii despre ingineria acelui sistem hibrid, pentru că nu există deocamdată nicio inginerie de substanţă dezvoltată în special pentru un anumit concept. Prea puţine din aceste sisteme hibride cu rol de accesoriu necesar ajung să se regăsească pe modele de producţie.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!