Expediţie cu noua KIA Sorento. Ziua 12: cu SUV-ul în oraşul medieval!
10 Aprilie 2015, 21:31
Relatarea de azi o scrim cu o nostalgie proprie oricărei călătorii, atunci când se ajunge în ultima ei zi. Da, astăzi este cea de-a 12-a zi a expediţiei noastre cu noua Kia Sorento, iar mâine returnăm maşina celor de la Kia Motors Europe
şi zburăm spre plaiurile autohtone.
La drept vorbind, trebuie să pornim
chiar în noapte, pe la vreo 3
dimineaţa de la hotel, pentru
că mâine dimineaţă trebuie
să fim deja la aeroportul
din Frankfurt, iar astfel noaptea spre dimineaţă vom putea face un sprint de mare viteză pe autobahn-ele germane. Despre el vă vom relata ulterior, după ce vom ajunge cu bine acasă, însă astăzi haideţi să vă spunem despre ultima noastră destinaţie – oraşul Feldkirch, situat în vestul Austriei.
De ce să mergeţi aici?

Odată ce am aţi ajuns, eventual, să vizitaţi Liechtenstein, aşa cum am făcut-o noi ieri, ar fi păcat să nu treceţi şi în Feldrich. Oraşul se află la doar 20-21 kilometri depărtate de Triesenberg, şi la vreo 18 de Vaduz, aşa că drumul cu maşina, chiar şi în trafic mai aglomerat, n-ar trebui să vă ia mai mult de jumătate de oră.

De îndată ce intraţi în Feldkirch, veţi constata că stilul arhitecturii, stilul străzilor, totul se schimbă subit faţă de Elveţia şi Liechtenstein. Feldkirch e un oraş medieval extrem de frumos, cu câteva castele şi edificii ce datează din acea vreme, dar şi cu o mulţime de alte clădiri somptuoase, realizate în stil vienez. E un oraş foarte îngrijit şi curat, şi aveţi o mulţime de locuri curioase de vizitat.
Traseu şi costuri

După cum vă spuneam, traseul nostru de azi a fost poate cel mai scurt dintre toate – doar 21 de kilometri, parcurşi prin micile orăşele ale Liechtenshtein-ului şi apoi prin Austria. Ne planificasem o alimentare strategică în Austria, pentru că aici combustibilul e cu mult
mai ieftin. După ce am ajuns la hotel şi am mai vizitat câteva locuri frumoase din oraş, am mers spre staţia peco. Ne alimentăm aici cu ideea să nu mai alimentăm deloc până la destinaţie în Frankfurt. Vom avea de parcurs începând cu astă-noapte un sprint cu viteză mare pe o distanţă de 465 km, iar noi estimam că am putea avea şi un consum de 10 litri la sută, la cât de rapid planificăm să mergem. Indicatorul nivelului de combustibil e în continuare mort, aşa că ne-am gândit că ar fi bine să alimentăm cu vreo 50 de euro, dacă am văzut un preţ de 1.16 euro per litru. Socotisem cât ar mai fi trebuit să fie în rezervor şi cantitatea totală de diesel trebuie să ne fie mai mult decât suficientă pentru sprintul de la noapte. Dar când colo, surpriză, la 49.41 euro, cu 42.63 litri alimentaţi, rezervorul s-a umplut! Deci, noi mai aveam în rezervor aproape 30 de litri de combustibil! Uite aici Sorento ne-a depăşit aşteptările. Eficienţa acestui model e admirabilă, în condiţiile taliei sale şi a greutăţii maşinii. Cu un SUV cu un consum real de 8 litri la sută de diesel poţi călători mult mai accesibil cu întreaga familie!

Suntem în Austria, iar asta înseamnă că preţurile hotelelor sunt mult mai pământene. O cameră dublă în hotelul de astăzi costă 85.50 euro cu tot cu mic dejun inclus şi hotelul nu e cu nimic mai rău decât cele probate de noi în
Elveţia sau Liechtenstein zilele trecute! Ba chiar gazdele sunt mai amabile, iar bucătăria pare a fi mai generoasă.
Totuşi, noi am trecut pe la un supermarket astăzi pentru a ne lua nişte salate pentru cină, aşa că am plătit
puţin pentru mâncarea de astăzi – doar 10.70 euro. Asemenea preţuri sunt mai deja mai accesibile decât acasă, în Moldova!
Experienţa de astăzi la bordul lui KIA Sorento

Suntem tot mai nostalgici, vă spuneam, pentru că am reuşit să ne ataşăm de Kia Sorento ca de o maşină de familie, într-o călătorie lungă. Am trecut prin peripeţii împreună, dar am beneficiat întotdeauna de un confort demn la bord.
Ne-a bucurat eficienţa maşinii, pe care am putut-o sesiza încă o dată astăzi la pompă. Urmează un ultim test pentru Sorento – un sprint rapid pe autostrăzile germane în plină noapte. Vom merge repede, repede de tot, şi vă vom spune ulterior cum se simte noua generaţie Kia Sorento la viteze mari, de 140, 160 sau chiar 180 km/h!
Deocamdată vă urăm sărbători fericite de Paşti, iar noi vom reveni cu noi relatări atunci când vom fi ajuns cu bine în Moldova. Mai avem de făcut şi totalurile acestei expediţii, mai avem
să vă spunem şi nişte concluzii finale foarte curioase, aşa că, deşi astăzi am trecut prin ultima destinaţie, povestea acestei călătorii superbe încă nu ia sfârşit!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, din Feldkirch, Austria
3
3,007
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!