Premieră: Noua generaţie Lexus RX
1 Aprilie 2015, 17:58
Peste 2,1 milioane de exemplare Lexus RX au fost vândute în întreaga lume, ceea ce îl face drept cel mai popular model al producătorului nipon, fiecare al treilea Lexus produs fiind un RX! La Salonul Auto de la New York debutează cea de-a patra generaţie al
SUV-ului nipon, Lexus RX!

Acesta se deosebeşte printr-un
design mult mai masculin şi dinamic, înzestrat cu muchiile ascuţite,
inspirate din mezinul NX.
Cea mai importantă schimbare însă, vine de la pilonii spate, care au un efect aerat, datorită geamurilor laterale, care se conectează cu luneta. Fiind un model extrem de important pentru cei de la Lexus, designul a fost realizat fără idei prea radicale.
Astfel, blocurile optice sunt agresive, dar fără excese, iar calandrul nu este la fel de înfiorător, deşi este foarte tăios ca o katana adevărată. Este disponibil şi pachetul dinamic F Sport, care condimentează atât exteriorul, cât şi interiorul noului Lexus RX.
Cei de la Lexus au ezitat să prezinte mai multe poze cu interiorul, unde ar fi putut fi văzut bordul mai detaliat. Totuşi aflăm că planşa de bord este digitală fiind combinată şi cu un sistem HUD, iar display-ul sistemului multimedia de 12,3 inch este montat deasupra bordului, amintind de modelele bavareze. Pasagerii din spate se vor putea delecta cu două display-uri individuale de 11.6 inch, instalate pe spătarele scaunelor faţă.
Noul Lexus RX va fi disponibil în două versiuni - RX 350 cu un V6 de 3.5 litri aspirat natural de 300 CP şi modelul hibrid RX 450h, care combină un V6 de 3.5 litri care lucrează după ciclul Atkinson cu un motor electric, pentru o putere cumulată de aproximativ 300 CP.
Pentru prima dată Lexus RX este disponibil cu o suspensie variabilă Adaptive Variable Suspension (AVS), care se adaptează la condiţiile de drum.
Pentru o siguranţă sporită la bord, este implementat un pachet de sisteme de siguranţă numit Lexus Safety System+, care include sisteme precum Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA),
Automatic High Beam (AHB), Lane Keep Assist feature (LKA), Dynamic Radar Cruise Control, Adaptive High-beam System (AHS), Panoramic View Monitor (PVM) şi
Blind Spot Monitor (BSM) în combinaţie cu Rear Cross Traffic Alert (RCTA).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,271
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (3)
Robert
Bucureşti, România
la 1 Aprilie 2015 - 18:46
Lexus joaca in alta liga ....
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 1 Aprilie 2015 - 21:41
ps:Am dreptate @berta? alias Lucian Niculaie :))))
0
0
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 2 Aprilie 2015 - 00:26
aici ai dreptate Robert:)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!