Premieră: Noul Volkswagen T6!
16 Aprilie 2015, 09:52
Cei de la Volkswagen au prezentat
cu mare fast la Amsterdam a 6-a generaţie al modelului Transporter la un eveniment condimentat de un concert rock, alături de chitaristul Mark Knopfler al legendarei formaţii Dire Straits.
Indiscutabil, pentru cei 65 de ani de existenţă şi cele peste 12 milioane de unităţi vândute, seria T a celor de la Volkswagen este una legendară şi merită o prezentare demnă. Dar merită oare noul Volkswagen T6 o astfel de prezentare? Noi zicem că nu.
De ce? Pentru că noul Volkswagen T6 este de fapt un nou facelift pentru actualul Volkswagen T5…
Chiar dacă germanii au mai aplicat astfel de manevre pentru a reduce costurile în dezvoltarea unui nou model (de exemplu unele generaţii Passat şi
Golf), pentru seria T acest lucru se întâmplă pentru prima dată. Caroseria noului Volkswagen T6 este preluată de la predecesor, fiind schimbată doar partea frontală, uşa portbagajului, blocurile optice spate şi bara de protecţie spate.
În rest, totul a rămas la fel, inclusiv modelele Transporter, Caravelle şi versiunea de top Multivan, care se deosebesc la exterior şi la dotările din interior. La momentul lansării va fi disponibilă versiunea specială numită „Generation SIX”, care va fi oferită şi într-o combinaţie bicoloră a caroseriei cu jante retro de 18 inch, care evocă spiritul primei generaţii.
La interior a apărut un nou bord complet redesenat, care adăposteşte şi un sistem multimedia cu display de
6.33 inch, care cu ajutorul unor senzori recunoaşte mişcările mâinilor şi fără să fie atins execută comenzile!
Printre noile sisteme de siguranţă activă poate fi menţionată suspensia adaptivă, blocurile optice cu faza lungă adaptivă şi sistemul City Emergency Braking, care reduce riscul accidentelor la viteze mici în traficul urban.
Sub capota noului Volkswagen T6 se vor adăposti diesel-uri Euro 5 şi Euro 6 de 2.0 litri, care vor dezvolta 84 CP, 102 CP, 150 CP şi 204 CP.
Datorită sistemului start/stop şi altor îmbunătăţiri, noul Volkswagen T6 este cu 15% mai eficient faţă de predecesorul său. Vor fi oferite şi versiuni cu tracţiune integrală 4Motion.
Preţul pentru noul Volkswagen Transporter T6 în Germania porneşte de la 23.035 euro, în timp ce versiunea de top Multivan va porni de la 29.952 euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
4,949
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!