Oficialii Nurburgringului au interzis recordurile pe Nordschleife!
19 Iunie 2015, 12:40
Cu ceva timp în urmă, în cursa VLN de 24 de ore de pe Nurburgring, a avut loc un accident care a luat viaţa unui spectator, după ce Nissanul GT-R pilotat de Jann Mardenborough a decolat în zona spectatorilor, astfel, oficialii renumitului circuit au decis să sporească securitatea acestuia. Conform celor de la Apex, în loc să fie instalate bariere de protecţie sau să fie restricţionate zonele spectatorilor, oficialii Nurburgringului au impus limite de viteză pe porţiunile periculoase - Flugplatz (200 km/h), Schwedenkreuz (250 km/h) şi Dottinger Hohe – Tiergarten (250 km/h)!
Mai mult decât atât, oficialii nu vor permite producătorilor să mai practice curse pentru a bate recordurile de pe Nordschleife, pentru că aceste încercări ar putea avea consecinţe grave în caz de accident. Această interdicţie a venit nu tocmai la timpul potrivit pentru Christian von Koenigsegg care arendase circuitul pe tot week-end-ul pentru a stabili un nou record cu mega-car-ul Koenigsegg One:1! Astfel, suedezii nu au avut posibilitatea de a bate recordul de 6 minute şi 57 secunde deţinut de Porsche 918 Spyder care putea fi doborât cu cel puţin 10 secunde, conform celor de la Koenigsegg!
Unele guri spun, că decizia oficialilor ar fi fost făcută în urma presiunii din partea celor de la Porsche care nu doresc să cedeze coroana suedezilor de la Koenigsegg.

Această veste este un şoc nu doar pentru producători, dar şi pentru milioanele de fani din întreaga lume, iar dacă decizia oficialilor nu va fi revizuită, renumitul Iadul Verde nu va mai fi cum a fost până acum şi popularitatea acestuia ar putea să scadă…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,556
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!