Pogea Racing a transformat Alfa Romeo 4C în Centurion de 313 CP! (Video)
30 Iunie 2015, 15:17
Alfa Romeo 4C este un sportcar extrem de agil şi arătos, dar specialiştii de la Pogea Racing au decis să creeze pe baza acestuia propria viziune care ar propulsa performanţele lui 4C la un cu totul alt nivel. Viziunea au numit-o Centurion - astfel se numeau ofiţerii armatei Romane.
Pentru a se transforma în
Centurion, aspectul lui Alfa Romeo 4C a fost complet redesenat, primind o nouă bară de protecţie faţă cu spliter integrat, noi praguri, o nouă bară de protecţie spate cu difuzor integrat ce adăposteşte evacuarea dublă amplasată pe mijloc, un spoiler masiv care dezvoltă o forţă de apăsare de 35 kg la 160 km/h şi jante de 18 inch OZ Superleggera „încălţate” în cauciucuri de performanţă Michelin Pilot Sport Cup 2.
Kitul aerodinamic este executat din fibră de carbon care a fost „dezgolită” în partea inferioară a barelor de protecţie şi în regiunea blocurilor optice spate. Aspectul lui Centurion, probabil, cu excepţia jantelor învechite moral, arată nemaipomenit! Dar domnul Eduard Pogea, fondatorul companiei Pogea Racing, bazate în Friedrichshafen, este o fire creativă care a dorit să stoarcă din 4C nu numai frumuseţe, dar şi performanţă.
Astfel, propulsorul turboaspirat de 1.75 litri a primit un surplus de 73 CP şi 85 Nm pentru un total de 313 CP şi 435 Nm! Pentru un sportcar cu o masa totală mai mica de 1,000 kg aceste cifre sunt suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde, de a ajunge la 200 km/h în 14.4 secunde şi de a atinge viteza maximă de 301 km/h! Reamintim că un 4C standard dezvoltă doar 258 km/h…
Conform celor de la Pogea Racing,
Alfa Romeo 4C Centurion poate umili aşa modele precum Porsche 911 Carrera S, BMW M4 sau Mercedes AMG GT! Declaraţie fastuoasă,
dar nu şi neîntemeiată!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,957
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!