Premieră: Noua KIA cee’d facelift
26 Iunie 2015, 15:04
După doar 3 ani de carieră a doua generaţie KIA cee’d primeşte un facelift care a introdus mici retuşuri stilistice şi noi motoare. La exterior toţi membrii
familiei cee’d, care include hatchback-ul cu 5 uşi, hatchback-ul cu 3 uşi pro_cee’d şi break-ul cee’d SW, se deosebesc prin noile bare de
protecţie cu inserţii cromate, noi grile a prizelor de aer, blocuri optice spate revizuite şi jante noi de 16, 17 şi 18 inch (pe cee’d GT).
La interior modificările se rezumă la noua inserţie „piano black” care nu se teme de zgârieturi, elemente cromate, display color pentru ceasurile de bord şi un nou display de 7 inch pentru sistemul multimedia. Cei de la KIA au îmbunătăţit confortul la bord şi manevrabilitatea prin revizuirea substanţială a suspensiei şi a materialelor izolatorii. Au fost adăugate şi noi sisteme de siguranţă activă, printre care Speed Limit Information Function, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert şi Smart Parking Assist.
Gama de propulsoare pentru piaţa europeană a fost revizuită odată cu apariţia noului propulsor turbo pe benzină în 3 cilindri de 1.0 litri T-GDI care a fost dezvoltat de către inginerii producătorului coreean.
























Apărut pentru prima dată pe versiunile GT Line, noul benzinar va fi disponibil în două nivele de putere – 100 CP şi 120 CP, ambele generând 172 Nm disponibili între 1,500 şi 4,000 rpm.
Noua KIA cee’d facelift va continua să fie oferită cu propulsoarele pe benzină aspirate natural de 1.4 litri MPI (100 CP) şi 1.6 litri GDI (128 CP), la fel şi cu diesel-urile de 1.4 litri şi 1.6 litri care
acum se conformă normelor toxice Euro 6. Diesel-ul de 1.6 litri este disponibil în două versiuni de putere - 110 sau 136 CP (pe versiunea GT Line), cel din urmă poate fi combinat şi cu noua transmisie robotizată în 7 trepte DCT.
Propulsorul de 1.6 litri turbo a versiunilor cee’d GT şi pro_cee’d GT care dezvoltă 204 CP şi 265 Nm primeşte un nou turbocompresor care generează o presiune mai mare şi oferă mai mult cuplu la rotaţii joase, ceea ce a permis să reducă timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de la 7.7 la 7.6 secunde.
Vânzările noii familii KIA cee’d facelift vor demara în iulie anul curent.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,794
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!