Care este cea mai bună maşină britanică a tuturor timpurilor?
15 Iulie 2015, 17:11
Această întrebare au dat-o cei de la revista Classic & Sports Car într-un sondaj internaţional amplasat pe site-ul acesteia. La moment, dintre cele 10 automobile legendare britanice prezente în sondaj, pentru care utilizatorii au dat mii de voturi, prima poziţie o menţine Jaguar E-Type – legendarul sport-car al anilor 60 declarat de însăşi Enzo Ferrari drept
cea mai frumoasă maşină din lume. Câştigătorul acestui sondaj va fi anunţat la expoziţia Classic & Sports Car care va avea loc de pe data de 30 octombrie până pe 1 noiembrie.
Ceilalţi participanţi la moment
sunt clasaţi în felul următor:
2. Mini Cooper S – versiunea dinamică a bijuteriei lui Alec Issigonis care a fost un model extrem de longeviv (1959-2000).
3. Austin Seven (1922-1939) - a pus pe roate peste 300,000 de britanici şi a fost prototipul primului automobil BMW (Dixi 3/15 PS DA-1).
4. McLaren F1 – primul supercar de serie realizat din fibră de carbon care mulţi ani la rând a fost cel mai rapid automobile din lume.
5. Range Rover – la momentul lansării acesta a deschis o nouă nişă combinând utilitatea unui tot-teren cu confortul şi luxul unui automobile obişnuit.
6. Lotus Seven – zvelt, dinamic, simplu şi foarte graţios. Lansat în 1957 renumitul “Şeptar” şi acum trăieşte sub forma modelelor Caterham
sau Donkervoort.
7. Bentley Speed Six - legendarul automobil de curse care a obţinut
două victorii la Le Mans la începutul secolului 20.
8. Ford GT40 – dezvoltat şi construit în Marea Britanie cu un singur scop – de a devansa Ferrari în cursele de anduranţă, ceea ce ia reuşit de 4 ori la rând în Le Mans (1966, 1967, 1968, 1969)!
9. Jaguar XKSS – doar 16 exemplare au fost produse pe baza şasiurilor rămase de la maşinile dezvoltate pentru Le Mans. Legalizat pentru drumurile publice, acest model a fost unul dintre cele mai favorite ale lui Steve McQueen.
10. Rolls-Royce Silver Ghost – proclamat drept cea mai bună maşină din lume, acest mastodont a ridicat ştacheta luxului şi a fiabilităţii la un cu totul alt nivel.
Dar voi, dragi cititori, cum credeţi, care este cel mai iconic model britanic a tuturor timpurilor şi pe care l-aţi votat?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,852
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!