Audi, BMW şi Daimler vor achiziţiona compania HERE a celor de la Nokia cu 2.8 miliarde de euro!
3 August 2015, 10:58
Trei giganţi germani, Audi AG, BMW Group şi Daimler AG vor achiziţiona compania HERE a celor de la Nokia contra unei sume de 2.8 miliarde de euro. HERE reprezintă o platformă de hărţi digitale care poate fi instalată pe smartphone, dar mai cu seamă aceasta este utilizată în sistemele de navigaţie a mai multor producători, inclusiv de producătorul de navigatoare Garmin.

Conform producătorilor germani, HERE pavează calea către o nouă generaţie de servicii legate de mobilitatea viitorului, combinând hărţile digitale cu datele vehiculului în timp real, în scopul de a spori siguranţa rutieră. Spre exemplu, în viitor, informaţia despre traficul real şi condiţiile de drum în timp real, vor fi transmise către sistemele de siguranţă activă a vehiculului, ceea ce
ce va diminua riscul accidentelor prin implicarea mai promptă a acestora. Hărţile digitale extrem de precise HERE vor servi drept bază pentru a dezvolta noi sisteme şi tehnologii care vor ajuta la crearea vehiculelor autonome al viitorului.

Cei trei giganţi germani vor avea un pachet egal de acţiuni în compania HERE, deşi ei nu se vor implica în
activitatea acesteia care va rămâne independentă şi va continua să fie o platformă deschisă pentru toţi şi să ofere servicii producătorilor din lumea auto, dar şi companiilor din alte industrii. Tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului 2016.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,816
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!