Tesla Model S a fost atacată de hackeri!
6 August 2015, 17:44
Se pare că una dintre cele mai acute probleme ale automobilelor moderne este vulnerabilitatea în faţa atacurilor din partea hackerilor. Recent, doi hackeri au reuşit să preia controlul asupra unui Jeep Cherokee, demonstrând că proprietarii acestui model şi a altor modele Fiat Chrysler dotate cu sisteme multimedia avansate, pot fi în pericol. Cei de la Fiat Chrysler deja au rechemat mai bine de 1.4 milioane de vehicule pentru a remedia problema vulnerabilităţii.

Sistemele multimedia cu conectivitate extinsă pe maşinile diferitor producători au un grad mare de vulnerabilitate,
ceea ce poate avea consecinţe grave dacă controlul maşinii îl preiau hackerii.

Zilele acestea şi Tesla Model S a căzut pradă hackerilor, care au reuşit să preia controlul asupra renumitului electromobil! Conform lui Kevin Mahaffey şi Marc Rogers, care lucrează la companiile de securitate cibernetică Lookout şi Cloudflare, ei au reuşit să intre în „creierul” maşinii la distanţă şi să o deconecteze la viteza de 8 km/h. Toate sistemele au fost
deconectate şi Tesla Model S a fost oprită brusc cu ajutorul frânei de mână şi totul la distanţă!

Cei de la Tesla Motros în frunte cu Elon Musk, deja s-au autosesizat şi vor lansa un „update” pentru toţi proprietarii Model S exact peste o săptămână.

Oare a venit timpul să ne temem, că la un moment dat automobilele noastre vor fi atacate de hackeri?! Producătorii auto ar trebui să ia măsuri!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,562
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!