Honda va prezenta la Tokyo modelul de producţie propulsat de hidrogen
30 Septembrie 2015, 16:40
La Salonul Auto de la Tokyo Honda va dezvălui versiunea de producţie al modelului FCV propulsat de hidrogen. Modelul electric este dotat cu un adevărat laborator la bord compus din celule de combustibil în care este generată electricitatea din hidrogen. Comparativ cu rivalul direct, Toyota Mirai, care este considerată primul model de acest fel de producţie, propulsia celor de la Honda este amplasată în spaţiul destinat motorului şi transmisiei al unui automobil convenţional.
Datorită acestei amplasări convenţionale Honda FCV a primit o parte frontală alungită, ce disproporţionează un pic silueta, în schimb interiorul oferă destul spaţiu pentru cinci persoane şi bagajele acestora. La moment informaţiile şi imaginile sunt limitate, dar niponii ne anunţă că autonomia noului model va fi de 700 km, sau cu peste 200 km mai mare decât cea al noii Toyota Mirai!
Motoarele puternice (deci, sunt cel puţin două), vor oferi performanţe dinamice, iar însăşi modelul electric va putea juca rolul unei micro-centrale electrice care ar putea aproviziona cu energie electrică mai multe case în cazul calamităţilor naturale.
Un început excepţional!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,465
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!