Premieră: Noul Bentley Bentayga!
9 Septembrie 2015, 11:15
Britanicii de la Bentley, în sfârşit, au dezvăluit primul său SUV de producţie numit Bentayga care va fi prezentat în premieră la Frankfurt. În 2012 cei de la
Bentley au prezentat conceptul
EXP 9 F, care a demonstrat intenţia britanicilor de a lansa un SUV pe piaţă. Designul însă, a fost foarte criticat, ca într-un final să fie modificat şi adaptat unui stil mai dinamic, mai îndepărtat de
Range Rover şi mai apropiat de Porsche Cayenne. Per general, noul Bentayga este inspirat din modelele Continental GT şi Flying Spur, în timp ce posteriorul aduce o briză de originalitate prin blocurile optice spate stilizate în litera „B”.
Aceeaşi literă poate fi observată pe aripile faţă, servind drept extractor de aer fierbinte de sub capotă. Blocurile optice faţă sunt full-LED, iar jantele pot veni în dimensiuni de 20, 21 sau 22 de inch. Caroseria este executată din aluminiu ceea ce reduce greutatea cu 236 kg comparativ cu o caroserie din oţel, greutatea la gol fiind de 2,422 kg.
Interiorul este executat în stil
tradiţional Bentley, deşi mai multe elemente şi forme au primit o alură mai aerată şi mai modernă. În
centrul atenţiei nu este nici
pielea fină sau lemnul, dar
ceasul elveţian Breitling.
Acoperişul este panoramic
având o suprafaţă de sticlă de
1,35 metri pătraţi, ceea ce constituie aproape 60% din toată suprafaţa acoperişului. Interiorul dispune de
















scaune individuale pentru
fiecare dintre cei 4 ocupanţi,
înzestrate cu 22 de reglaje electrice, funcţii de ventilare, încălzire şi masaj. Sistemul multimedia dispune de un display de 8 inch şi o capacitate de stocare de 60 GB, în timp ce cel mai avansat sistem audio oferă 18 boxe şi 1950 de waţi putere. La dispoziţia pasagerilor spate sunt oferite tabletele de 10.2 inch care pot fi instalate pe tetierele faţă oferind internet 4G şi conectivitate WiFi şi Bluetooth.
Luxul suprem îl putem găsi chiar şi în portbagajul care are un volum de 430 litri. Acolo poate fi instalat pachetul Mulliner Hamper Set, format dintr-un şezut pentru două persoane, un
frigider şi alte două „cutii” cu
tot ceea ce trebuie pentru
un picnic perfect la natură,
inclusive un set de
porţelan chinezesc.
Conform celor de la Bentley, noul Bentayga poate fi extrem de rapid pe asfalt, având în spate 400 de ture pe renumitul Nurburgring Nordschleife, dar şi capabil în off-road datorită suspensiei pneumatice şi al
regimurilor sistemului Drive Dynamics - unul similar cu cel prezent pe modelele Land Rover.
Asemenea unui Range Rover, Bentley Bentyga poate trece un vad cu o adâncime de 500 mm, iar datorită noului propulsor W12 TSI de 6.0 litri twin-turbo care dezvoltă 608 CP şi 900 Nm acesta accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde şi dezvoltă o viteză maximă de 301 km/h, astfel devenind cel mai rapid SUV de producţie!
În ciuda performanţelor incredibile pentru un SUV de producţie, Bentayga consumă doar 12.8 l/100 km. Într-un
final, Bentley Bentayga îl bate pe Range Rover cu luxul şi capacităţile sale în off-road, iar pe traseu face praf din Porsche Cayenne Turbo S!
Nu întâmplător britanicii îl numesc, drept cel mai rapid, cel mai puternic, cel mai luxos şi cel mai exclusivist SUV din lume!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,336
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!