Scandalul Volkswagen: Seat şi Volkswagen Commercial au anunţat cifrele vehiculelor afectate. Un total de 11 milioane de maşini vor fi rechemate
30 Septembrie 2015, 10:31
După ce cei de la Audi şi Skoda au anunţat numărul de vehicule afectate de sistemul de „trişare” al emisiilor şi cei de la Seat şi divizia comercială Volkswagen au anunţat câte automobile au fost dotate cu acest sistem. Astfel, producătorul spaniol Seat a vândut în jur de 700,000 de vehicule dotate cu sistemul de „trişare” al emisiilor, 3,000 dintre care nu au fost vândute, fiind blocate până la rezolvarea problemei, în timp ce Volkswagen Commercial a vândut 1.8 milioane de vehicule dotate cu dieselul 2.0 TDI afectat de sistemul elaborat de către cei de la Bosch.

Dacă adunăm aceste cifre la numărul vehiculelor afectate din cadrul brandurilor Volkswagen (5 milioane), Audi (2.1 milioane) şi Skoda (1.2 milioane), rezultă o cifră cu 200,000 de vehicule mai mică decât cea de 11 milioane anunţată anterior. Conform noului CEO Volkswagen, Matthias Muller, numărul vehiculelor afectate poate fi mai mic,
deoarece sistemul de „trişare” al emisiilor este activat doar la unele din ele. Se pare că modelele Porsche nu au avut de suferit pe urma acestui scandal, astfel confirmându-se teoria legalităţii emisiilor propulsoarelor mai mari 3.0 TDI. Cei de la Volkswagen vor rechema cele aproape 11 milioane de vehicule afectate pentru a elimina acel sistem de „trişare” care arată emisii legale doar în testele de laborator, în timp ce în viaţa reală emisiile devin cu până la 40 de ori mai mari decât normele legale. Pentru a „repara” maşinile şi a achita daunele cauzate de către acest fiasco, numit „dieselgate”, concernul german va acorda 6.5 miliarde de euro.

Între timp, tot mai multe ţări au interzis comercializarea vehiculelor din grupul
Volkswagen dotate cu propulsorul
Euro 5 2.0 TDI (EA 189) care „trişează” cu emisiile, printre care Elveţia, Italia, Olanda, Belgia şi Spania. Spre exemplu, în Elveţia numărul automobilelor „blocate” care nu sunt încă comercializate ajunge la 180,000 de exemplare, în timp ce în Italia cifra este mult mai mică – 2,500 de exemplare. Totuşi, pe drumurile Italiei circulă peste 1 milion de vehicule deja vândute care sunt afectate de sistemul vicios, printre care modele precum Volkswagen Golf Mk 6, Passat B7 (2010 - 2014) şi Tiguan (2007 - 2015).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!