AutoVAZ începe o nouă eră cu noua Lada Vesta
2 Octombrie 2015, 11:25
Unul dintre cele mai aşteptate produse din întreaga istorie al AutoVAZ-ului, cu siguranţă este noua Lada Vesta, care
tinde să fie o maşină cu adevărat bună, creată sub conducerea noului şef Bo Andersson.
Pentru prima dată în istoria brandului rusesc, de la concept la startul producţiei a trecut doar un singur an - startul producţiei noii Vesta a început doar cu câteva zile în urmă, pe data de 25 septembrie, la uzina Lada Ijevsk.
Noua Lada Vesta este construită pe noua platformă Lada B/C, care a fost elaborată de inginerii ruşi în colaborare cu cei de la Renault-Nissan. Arhitectura suspensiei cu McPherson pe puntea faţă şi suspensie semi-independentă pe puntea spate
oferă un confort şi o manevrabilitate sporită. Sub capota noii Vesta se va adăposti un benzinar de 1.6 litri cu 16 supape în trei versiuni de putere – 87, 106 şi 114 CP, care vor fi cuplate la transmisia manuală în 5 trepte Renault sau la una robotizată de la ZF.
Bucură faptul că designul noii Vesta este foarte apropiat conceptului, cu mici schimbări la blocurile optice, o gardă la sol mai mare şi jante mai mici.
În dotarea de bază vor fi două airbag-uri frontale sistem ABS şi ESP, iar direcţia va fi asistată electric. O noutate absolută este sistemul standard „ERA GLONASS” care poate fi activat automat în cazul unui
accident sau manual prin apăsarea butonului SOS. Acest sistem lucrează 24 din 24 ore şi localizează maşina şi gravitatea accidentului transmiţând informaţii de rigoare organelor de salvare.
Noua Vesta dispune de un interior spaţios, plăcut ochiului, dar plasticul utilizat la bord este unul dur. Volumul portbagajului este de 480 litri.
Producătorul rus a realizat 2 milioane de teste cu 300 de prototipuri ale Vestei, pentru a asigura longevitatea modelului, iar caroseria zincată îi va
oferi o protecţie sporită. Conform celor de la AutoVAZ, termenul de exploatare a Vestei este de cel puţin 15 ani.
Mai târziu va apărea şi break-ul, dar şi versiunea cu tracţiune integrală preluată de pe Duster al acestuia,
care a fost prefaţată de conceptul
Vesta Cross (pe imagini). Ce părere aveţi despre noua Lada Vesta? Va sparge ea oare stereotipurile care
bântuie în jurul brandului rus?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
6,435
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!